SANATATE

Ce boli poate ascunde o banală durere de cap. SEMNE că trebuie să mergi IMEDIAT la medic

Foto: Pinterest.com

Una dintre cele mai frecvente dureri de care ne plângem în vremurile moderne este durerea de cap. De cele mai multe ori, cauzele nu sunt grave. În cazul durerilor persistente, medicul decide dacă cefaleea ascunde alte boli. Durerile de cap pot fi cauzate de o simplă contractură musculară în zona cervicală, sau de stres, dar și de boli grave.

Orice durere de cap trebuie luată în seamă, a declarat pentru digi24.ro dr. Anca Păunescu, medic specialist medicină generală.

„Durerea de cap se numără printre simptomele cu cele mai numeroase cauze și foarte variate. De la unele mai puțin grave precum este durerea provocată de o simplă contractură musculară până la unele severe care reflectă formațiuni la nivel intracranian.

Orice durere de cap ar trebui luată în seamă, chiar dacă este o durere de contractură musculară sau psihogenă pe suprasolicitare, este bine să ne oprim și să reevaluam ce se întâmplă pentru că se poate agrava.

Dacă durerea este extrem de intensă, apărută brusc și nu cedează, trebuie să ne adresăm medicului. De asemenea, chiar dacă durerea nu este de intensitate mare sau de durată lungă, dar revine repetat, este recomandat să ne adresăm medicului.

Exercițiul-minune! Durează doar 3 MINUTE pe zi, dar îți lucreză TOȚI mușchii corpului

Nucile, efect incredibil pentru sănătate: Transformare după doar patru ore

În cazul unei dureri de cap nu este indicat să luăm o medicamentație nerecomandată de medic. Dacă durerea persistă și după ce ne relaxăm, mâncăm puțin, bem apă, facem câteva exerciții, trebuie să ne adresăm medicului,” explică specialistul.

Băuturi pe care NU ar trebui să pui niciodată gura

Semnele care indică faptul că NU mănânci destule legume

Ce trebuie să mănânci pe caniculă: Cele mai bune alimente

Aproape jumătate dintre români au dureri de cap cel puțin o dată pe lună, avertizează Organizația Mondială a Sănătății! În multe cazuri, migrenele se repetă în fiecare săptămână. Din fericire, majoritatea dintre ele nu sunt periculoase. Există însă și cazuri în care durerile de cap ascund boli grave, precum accidentele vasculare cerebrale.

Comentarii: