LIFESTYLE

Ce trebuie să faci pentru a avea un somn liniştit: Lucrurile care îţi sunt INTERZISE

Foto: Pinterest.com

Ai probleme cu somnul? Vrei să adormi mai devreme, dar nu reuşeşti niciodată? Îţi oferim cele mai bune sfaturi pentru a avea un somn liniştit. Trebuie să renunţi la mai multe lucruri pe care specialiştii ţi le interzic.

 

Organismul tău are nevoie de un somn de calitate pentru a se regenera și pentru a putea funcționa în parametri optimi. Din păcate, din ce în ce mai multe persoane se confruntă cu episoade de insomnie care le afectează sănătatea și productivitatea. Specialiștii afirmă că orele puține de somn sunt responsabile pentru apariția anumitor afecțiuni precum hipertensiune, depresie, obezitate, diabet, cancer.

 

Deși în această perioadă temperaturile ridicate din termometre pot fi un adevărat impediment pentru a te odihni corespunzător, apelează la modalități de a răcori camera de noapte pentru ca astfel să ai grijă de starea ta de sănătate. Însă nu doar lipsa celor 8 ore de somn este problema, ci și tabieturile tale dinainte de a te duce la culcare.

Cum evităm îmbătrânirea: Greşelile pe care NU trebuie să le facem

Cum a slăbit Andreea Esca 9 kilograme? Ce alimente a evitat

Efectele NEGATIVE ale călătoritul cu AVIONUL asupra organismului / VIDEO

Telefonul și televizorul din dormitor

În aproape toate casele există un televizor în dormitor și unul în living, un obicei total nesănătos, deoarece, odată ce te-ai culcat, este indicat să te odihnești nu să rămâi la televizor până noaptea târziu. Atât privitul la televizor, cât și butonarea telefonului sunt obiceiuri nocive pentru creierul tău. Alungă somnul și favorizează nopțile albe.

Ambele activități stimulează creierul, mai ales lumina puternică a acestora care afectează secreția de melatonină, responsabilă pentru un somn echilibrat și revigorant.

Ținute de vară care arată PERFECT, indiferent de siluetă

De ce NU este recomandat să ții parfumul în baie

Cauzele surprinzătoare ale problemelor de memorie

Dacă nu poți scoate televizorul din cameră atunci singe-l și dacă simți că nu te ia somnul alege să citești o carte, dar în nici un caz nu pune mâna pe telefon. Lumina albastră emisă de acesta stimulează creierul și întrerupe activitaea cardiacă potrivit cercetătorilor de la livescience.com.

Ora de culcare este tot mai variată

Creierul tău are nevoie de un ritual pentru a se putea relaxa și pregăti pentru un somn odihnitor. După ce ajungi acasă, faci un duș și mănânci ceva ușor, poți opta pentru câteva minute de meditație pentru a scăpa de stresul acumulat peste zi.

Este foarte important să ai o rutină pe care să o practici în fiecare seară. În felul acesta te vei putea obișnui să adormi aproximativ la aceeași oră și te vei bucura de o stare de relaxare prelungită și extrem de benefică.

Mâncarea prea grasă sau picantă

Ambele tipuri trebuie evitate cu orice preț, însă dacă nu poți renunța la a mânca picant, încearcă măcar ca după ora 18 să nu mai ai la îndemână produse picante. Din aceiași categorie fac parte și produsele cu un conținut de cofeină, mai ales ciocolata, băuturile energizante, cele decafeinizate. Toate cele menționat te vor împiedica să adormi ușor și îți vor crea o stare de disconfort ce se va resimți mai ales dimineața când vei constata că te-ai trezit mai obosit decât erai când te-ai băgat în pat.

Prea multe lichide băute seara

Fie că este vorba de apă, ceaiuri, cafea sau mai ales alcool, lichidele te vor împiedica să ai un somn odihnitor, te vei vedea nevoit să te trezești în toiul nopții să te duci la baie. Același efect îl vei obține și dacă vei mânca foarte sărăt la cină, te vei trezi pentru a bea apă.

Comentarii: