NUTRITIE

Cel mai răspândit CONDIMENT de pe planetă este… un adevărat medicament

Foto: Pinterest.com

Nu numai ca vorbim de un condiment ce conferă o aromă deosebită mâncării dar, în plus, aduce o mulţime de beneficii pentru sănătate. Cel mai răspândit condiment de pe planetă, disponibil pe tot parcursul anului, este excelent pentru digestie, iar în multe părţi ale lumii proprietăţile sale antibacteriene sunt puse la treabă pentru a conserva alimente perisabile. Mai mult, ajută în procesul de slăbire, alungă răcelile şi vindecă bolile de piele. Suna perfect, nu?

Deşi condimentele sunt considerate, de multe ori, doar nişte pliculeţe sau borcănaşe colorate pe care le aruncăm în coşul de cumpărături datorită unor reţete care impun folosirea acestora, aceste prafuri aromate pot fi adevărate remedii pentru sănătate.

Piperul negru, cel mai vândut condiment din toate timpurile, este originar din zona de sud a Indiei, dar în prezent, Vietnam este ţara cu cea mai mare producţie de piper la nivel mondial, aceasta furnizând, începând cu anul 2008, cca. 34% din cantitatea de piper existentă pe piaţa internaţională.

Macron sare în apărarea soţiei sale, blamând MISOGINISMUL şi OBSESIA presei faţă de Briggite

Condimentul aduce o mulţime de beneficii pentru organism. Piperul este o sursa buna de fier, potasiu, mangan, vitamina C, vitamina K si fibre.

Ajută la slabit – cojitele în care sunt învelite boabele de piper (şi care sunt măcinate o data cu ele) ajuta la dizolvarea celulelor grase şi accelereaza arderile metabolice, aşadar, mâncărurile piperate sunt o cale buna de a scădea în greutate.

E benefic pentru piele – piperul poate ajuta la vindecarea bolii de piele numite vitiligo, o maladie care depigmentează porţiuni din piele, făcându-le albe-rozalii. Studiile arata ca piperina, substanţa care da gustul iute piperului, poate stimula pielea sa producă pigment. Aplicarea piperinei pe zonele afectate combinată cu terapia cu ultraviolete a dat rezultate mult mai bune decât orice alt tratament pentru vitiligo. În plus, piperina protejează pielea de efectele nocive ale expunerii în exces la radiaţiile ultraviolete.

Știi ce trebuie să faci dacă te înțeapă o CĂPUȘĂ? / VIDEO

Cel mai frumos centru istoric din România! Nu este nici Cluj, nici Braşov, nici Timișoara!

Cine este de fapt Meghan Markle, iubita prințului Harry?/ FOTO

Medicament pentru stomac – Piperul creşte nivelul secreţiei de acid din stomac, ajutând astfel digestia şi combatand diareea, constipaţia, balonarea şi crampele provocate de fermentarea alimentelor nedigerate complet.

Combate răceala şi tusea – în medicina naturistă Ayurveda piperul e adaugat în tonicurile folosite pentru vindecarea răcelilor şi tusei, deoarece desfundă nasul şi sinusurile.

Detoxifiant – Piperul te face să transpiri şi are si efect diuretic, ajutând astfel organismul să elimine toxinele.

Cu atatea beneficii, chiar merita introdus in dieta ta, nu?

Comentarii: