SANATATE

Concluzia cercetătorilor care ne pune pe gânduri: Consumul de zahăr te face mai trist

Foto: Pinterest.com

Cercetătorii au ajuns la o concluzie extrem de îngrijorătoare, care ne pune pe gânduri. Consumul de zahăr ne face mai trişti. Nu este vorba de vreo glumă. E concluzia unui studiu extrem de serios.

 

Într-un studiu recent, publicat în Scientific Reports, cercetătoarea Anika Knuppel, împreună cu colegii săi de la UCL din Londra, au afirmat că există o legătură între o dietă bazată pe consumul unei cantităţi însemnate de zahăr şi tulburările mintale comune.

 

În prezent, în multe ţări dezvoltate, oamenii consumă o cantitate dublă de zahăr decât este recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii – mai puţin de 5% din necesarul zilnic de calorii.

Cum îți poți da seama că te înșală după MODUL în care face sex

Lipsa sexului în relaţie. Unde greșiți

Avertisment pentru cupluri: Relaţiile care sunt în pericol în această toamnă

În acelaşi timp, unul din şase oameni suferă de o afecţiune psihică comună, precum anxietatea.

Cercetătorii au folosit date în legătură cu consumul de zahăr din dulciuri şi băuturi pentru a prezice tulburări noi şi recurente într-un grup de oameni din Marea Britanie. De asemenea, cercetătorii au investigat dacă o astfel de tulburare duce la un consum şi mai ridicat de zahăr.

Care este CEA MAI BUNĂ ZI pentru SEX? Cercetătorii au găsit răspunsul

Poziţii erotice pentru penetrare adâncă care îți asigură garantat orgasmul

Tipuri de sex INTERZISE prin lege. Cei care le practică pot ajunge după gratii

Astfel, savanţii au observat că persoanele fără o afecţiune mintală care consumau peste 67 de grame de zahăr pe zi aveau o creştere cu 23% a riscului de apariţie a unei astfel de tulburări în următorii cinci ani, comparabil cu persoanele care consumau mai puţin de 40 de grame pe zi.

Acest efect a fost independent de statutul socioeconomic al persoanelor, de activitatea fizică şi de alte activităţi precum consumul de alcool sau fumatul sau chiar de dietă şi de sănătate per total.

De ce RENUNȚĂ femeile la sex

Vrei să-ţi prelungeşti viaţa? Sucul care te vindecă de mai multe boli

Sexul DUPĂ menopauză. Care este de fapt adevărul

De asemenea, persoanele care sufereau deja de afecţiuni psihice şi care consumau o cantitate mare de zahăr erau mai predispuse la recidivarea acestor condiţii, comparabil cu cei care consumau zahăr sub nivelul recomandat.

Ce sfaturi sexuale primeau tinerele în secolul trecut…

Cum SUCEȘTI mintea unui bărbat, în funcţie de zodie

Cum fac sex italienii. Practica bizară care îi face să fie unici în lume!

Totuşi, un element esenţial a rămas neexplorat: participanţii nu şi-au schimbat nivelul consumului de zahăr după ce au suferit o afecţiune psihică, astfel nu se poate realiza o corelaţie clară între efectele zahărului şi tulburările mintale.

CUM să te simţi în largul tău în timpul partidei de sex

„Ucigaşul” ascuns în dormitor. Cel mai PERICULOS tip de sex!

Ai un partener LENEȘ? IATĂ care sunt poziţiile care îl vor satisface

Mai mult decât atât, studiul a fost unul mai mult de corelare, lipsind dovezile care ar indica relaţia de cauzalitate, conform sciencealert.com. Altfel spus, nu se ştie în ce mod zahărul afectează organismul uman astfel încât să provoace dezechilibre la nivel cerebral. Ceea ce se ştie este că acesta provoacă o serie de probleme, de la deteriorarea dinţilor, la diabet de tip II şi la obezitate, aşadar, studiul indică o direcţie care merită explorată de viitoarele cercetări.

Comentarii: