SANATATE

Cum îţi poţi regla colesterolul: Secretul pe care l-am aflat abia acum

Foto: Pinterest.com

Anumite alimente consumate cu regularitate pot avea un impact benefic asupra corpului și activității cerebrale. Semințele de chia sunt recunoscute pentru puterea antioxidantă și pentru faptul că accelerează procesul de regenerare celulară.

 

Stimulează metabolismul

 

Au un conținut bogat de fibre motiv pentru care imediat după ce le-ai consumat este indicat să consumi foarte multă apă pentru ca să poți beneficia de efectele sale pozitive, altfel te vei confrunta cu problema constipației.

Ți se spune mereu să bei 2 litri de apă pe zi, dar ai idee DE CE?

Ține cont de faptul că fibrele sunt responsabile în mare parte de capacitatea organismului de a menține insulina în parametri normali, la buna funcționare a intestinului și are și rol probiotic.

Reglează colesterolul

Acțiunea semințelor de chia este atât de puternică asupra organismului uman, având posibilitatea de a reduce inflamațiile, de a regla nivelul de colesterol dar și de a ține tensiunea arterială sub control.

Ce fantezie romantică are, în funcţie de zodia sub care s-a născut

Cafea după beţie? Nici nu te gândi! Cinci metode eficiente pentru a scăpa de mahmureală

FOTO/ Gafă monumentală la Hollywood! Unul dintre sâni i-a ieșit din rochie!

Datorită conținutului bogat de acid linoleic, susține activitatea organismului de a asimla cu ușurință vitaminele A, D, E, K și Omega 3.

În plus protejează de apariția diabetului zahar și a dislipidemiei adică apară organismul de grăsimea excesivă.
O singură porție de semințe de chia consumate zilnic mai ales alături de iaurt îți va oferi o mai bună rezistență în timpul antrenamentelor sportive, va stimula activitatea metabolică și va ajuta la grăsimea mai rapidă a țesutului adipos din zona abdominală.

Știai că…

…semințele de chia împiedică degradarea pielii și sunt o bună alegere pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii?

Îți oferă un plus de calciu

Un element fundamental pentru sănătatea masei osoase, calciu este o componentă a semințelor de chia, pe lângă magneziu și mangan. Benefice atât pentru oase cât și pentru activitatea musculară.

Un alt motiv pentru care ar trebui să le consumi este faptul că are un nivel semnificativ de zinc, acesta este benefic mai ales pentru că previne apariția tartrului iar efectul antibacterian pe care îl oferă te protejează de apariția respirației urât mirositoare.

Sfat

Consumă semințele de chia imediat după ce le-ai adăugat în apă, suc sau iaurt și asigură-te că bei suficientă apă pe tot parcursul zilei, mai ales că ele își triplează volumul și acționează la nivelul colonului, precum un burete gelatinos care va stimula peristaltismul, conform clicksanatate.ro. În felul acesta vei combate cu succes constipația.

Comentarii: