SANATATE

Exercițiul fizic care îți PRELUNGEȘTE viața, la fiecare ședință, cu 7 ore

Foto: Pinterest.com

O oră de alergare îți poate prelungi viața cu până la șapte ore. Este concluzia unui studiu efectuat de cercetătorii americani și publicat în jurnalul “Progress in Cardiovascular Disease”.

Potrivit testelor conduse de institutul Cooper din Dallas, persoanele care obișnuiesc să alerge trăiesc cu aproximativ trei ani mai mult decât ceilalți, indiferent dacă sunt fumători, supraponderali sau consumă frecvent alcool. Niciun alt exercițiu fizic nu are un impact atât de mare asupra creșterii speranței de viață, spun cercetătorii citați de The New York Times.

În cadrul studiului au fost analizate datele medicale ale persoanelor înscrise la antrenamentele sportive din cadrul institutului Cooper din Dallas. Studiul a arătat că și cinci minute pe zi de alergare pot avea drept efect prelungirea vieții.

Ți se spune mereu să bei 2 litri de apă pe zi, dar ai idee DE CE?

Potrivit cercetătorilor, indiferent de viteză sau distanța parcursă la fiecare sesiune, riscul de deces prematur a scăzut cu aproximativ 40% în rândul persoanelor care obișnuiesc să alerge.

Ce fantezie romantică are, în funcţie de zodia sub care s-a născut

Cafea după beţie? Nici nu te gândi! Cinci metode eficiente pentru a scăpa de mahmureală

FOTO/ Gafă monumentală la Hollywood! Unul dintre sâni i-a ieșit din rochie!

Concluzia studiului este că o persoană care aleargă, în medie, circa șase luni din viață în decursul a 40 de ani, se poate aștepta la o creștere a speranței de viață de circa 3,2 ani. Mai exact, o oră de alergat prelungește viața cu până la șapte ore.

Comentarii: