MOMS

De ce GREŞEŞTI când îi spui copilului tău că este deștept /STUDIU

Foto: Pinterest.com

Cercetarea publicată în revista Psychological Science, care a analizat date strânse de-a lungul a 40 de ani, a demonstrat că, în cazul copiilor cărora le sunt lăudate și încurajate eforturile și nu calitățile, șansele de a avea succes în viață sunt mai mari, pentru că sunt motivați.

Dacă cei mici cred că inteligența poate fi dezvoltată, și nu este o calitate cu care te naști, aceștia vor fi mai bine pregătiți pentru a face față obstacolelor, spune Carol Dweck, unul dintre autorii studiului.

De exemplu, Dweck recomandă folosirea criticii constructive prin fraze precum: „biologia nu este una dintre disciplinele pe care le stăpânești, încă”, în loc de „biologia nu este una dintre disciplinele pe care le stăpânești”.

Ce greşeli faci când cumperi de la REDUCERI

Leacul miraculos care poate vindeca boli grave: Ce au descoperit cercetătorii

Motivele pentru care joaca AFARĂ îți face copilul mai DEȘTEPT

Ultimele cercetări arată că această tehnică poate funcționa de la vârste foarte fragede.

Foto: Pinterest.com

Este natural să-i spui copilului tău că este deștept. Se întâmplă chiar și atunci când părintele sau educatorul știe că poate dăuna motivației copilului de a munci, este ușor să o faci, potrivit independent.co.uk

Studiul nostru arată că această tehnică afectează nu numai motivația copilului, ci îl determină să trișeze pentru obține notele dorite, precizează Gail Heyman, psiholog la UC San Diego.

De ce este recomandat să îți CULCI copilul seara DEVREME

NO MAKE-UP V.I.P. – noul TREND pe rețelele de socializare /FOTO

Regula de două ore, recomandată de psihologi pentru a ne schimba viața cu 180°

Copiii care aud frecvent că sunt deștepți simt mai multă presiune și astfel se pot simți tentați să trișeze pentru a nu dezamăgi, explică cercetătorii.

Comentarii: