RELATII

Motivele pentru care TOT MAI MULTE femei își ÎNȘALĂ partenerul

Foto: Pinterest.com

Din 1990 până în prezent, rata femeilor căsătorite care își înșală soții a crescut cu 40%, în timp ce rata în rândul bărbaților a rămas aceeași, potrivit psihanalistei Esther Perel.

În cartea ei, „Statutul unei relații: Regândirea infidelității”, Esther Perel a analizat motivul și impactul acestor infidelități.

Ce s-a schimbat în monogamie sau viața de familie în ultimii 27 de ani? De ce atâtea femei au început să se simtă îndreptățite să aibă un comportament care înainte era acceptat doar ca o prerogativă masculină? Acestea sunt întrebările de la care Esther a pornit analiza.

Tipurile de oameni predispuși la INFIDELITATE

Ce TIP de inteligență ai în funcție de zodie

MIT dărâmat: Aprox 40% din furnicile ”muncitoare” doar se învârt, fără a face nimic

Totul a început atunci când una dintre prietenele căsătorite ale cercetătoarei i-a mărturisit că a avut două aventuri în decursul a cinci ani. La scurt timp, o altă prietenă căsătorită i-a povestit că „este 100% fidelă soțului său, mai puțin o dată pe lună, când iese în oraș cu colegii de muncă”.

„Ceea ce m-a surprins nu este faptul că ele erau infidele, ci că aproape toate descriau într-un mod extrem de lejer aventurile extramaritale. Era decepție în ceea ce susţineau, dar nu prea erau urme de rușine.”

Foto: Pinterest.com

„Deseori, femeile își iubeau soții dar simțeau că nevoile lor fundamentale (sexuale, emoționale, psihologice) nu erau satisfăcute în mariaj. Unele chiar se întrebau dacă soții lor știu de infidelități și aleg să le ignore”.

Esther povestește cum una dintre prietenele ei i-a spus că este mai atentă cu soțul ei atunci când are relații extraconjucale, ea fiind mai răbdătoare și mai prietenoasă cu soțul. Infidelitatea era astfel descrisă ca un act de subversiv, un protest împotriva unei instituții pe care ele au început să-l vadă ca sufocant sau asupritor.

Mutaţiile genetice care îţi pot da superputeri / STUDIU

Adevărul despre apa DETOX și alte ape cu VITAMINE

Cine va da lovitura în această vară: Vezi dacă ești zodia norocoasă

O generație mai în vârstă ar fi ales divorțul în aceste situații, dar acum tot mai multe femeie nu mai sunt dispuse să abandoneze mariajul și familiile pe care le-au construit în ani de zile. Pe de altă parte, nu își doreau să suporte stigmatul unei căsnicii „deschise”.

Aceste femei apelau la infidelitate nu ca la o modalitate de a strica o cănicie, ci ca o modalitate de a rămâne în ea.

Infidelitatea în rândul femeilor – urmare a schimbării rolurilor tradiționale ocupate în cadrul familiei

Într-o altă carte despre infidelitate care va fi publicată în luna noiembrie, sociologul Alicia Walker prezintă teoria conform căreia infidelitatea în rândul femeilor vine ca schimbare a rolurilor tradiționale ocupate în cadrul familiei.

Alicia Walker a efectuat un studiu care viza 40 de femei căsătorite care au avut relații extraconjugale cu ajutorul unui site de dating.

Te îngrași pe FOND NERVOS? Iată cum poți SCĂPA de STRES

Dieta în GASTRITĂ. Alimentele permise și interzise

Ce poate dezvălui SALIVA despre starea ta de sănătate

Deși, cel mai probabil pare că o femeie face astfel de gesturi din dorința de a scăpa de o căsnicie nefericită, studiul scoate la iveală că nu acesta e motivul. Multe dintre femeile intervievate aveau un mariaj funcțional, aveau prieteni comuni, aveau copii pe care îi creșteau împreună.

Foto: Pinterest.com

Dar în același timp, ele simțeau viața de soție, ca fiind una plictisitoare, cu multe constrângeri și erau deranjate de volumul de muncă mare care era depus în menținerea stilului de viață a întregii familii, conform cnn.com

„Inegalitatea este un factor foarte enervant, așa că deseori am o dispoziție proastă când soțul meu este prin preajmă”, a declarat o femeie chestionată. Alta a spus că în timp ce soțul ei este un adult competent în lume, acasă este „un alt copil” după care trebuie să strângă.

Alte femei au exprimat păreri similare. „ Eu fac cumpărături și gătesc, soțul spală vasele și duce gunoiul”, a adăugat alta.

Infidelitatea ON-LINE. Semnele care îți arată că partenerul TE ÎNȘEALĂ

Ce lanț de hipermarketuri din România își deschide linie de FASHION PREMIUM

Preparate cu QUINOA care te ajută la slăbit

„Soțul meu stă în casă toată ziua, iar eu inițiez și planific aproape toate activitățile sociale”. O participantă la studiu a spus că e ca și cum „femeia ține pulsul căminului”.

Comentarii: