NUTRITIE

DE CE orice dietă alimentară EȘUEAZĂ dacă începe într-o zi de LUNI

Cum se face că întotdeauna noile diete sau planurile de fitness trebuie să înceapă întotdeauna luni? Există ceva în ceea ce priveşte mentalitatea umană, care face imposibilă începerea unei diete în mijlocul săptămânii. Pur şi simplu nu funcţionează aşa!

Cu toate acestea, zilele de luni sunt de fapt cele mai dificile zile ale săptămânii pentru a menţine o dietă sănătoasă, şi asta nu este doar pentru că luni este o zi grea. Experţii au explicat de ce acest fenomen are loc şi de ce este atât de comun să sfârşim într-un ciclu inutil de ”intenţie de a mânca bine – eşec – intenţie de a mânca bine – eşec” şi aşa mai departe.

Jurnalul European de Nutriţie Clinică a publicat modelul mediu de alimentaţie. Avem tendinţa de a mânca cea mai mare cantitate de carne în zilele de sâmbătă şi duminică, cei mai mulţi carbohidraţi şi cea mai mare cantitate de alcool în zilele de vineri şi sâmbătă şi cele mai multe calorii în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

Foto: Pinterest.com

Tocmai acest tipar de alimentaţie ne împiedică să reuşim, spun experţii. De obicei principiul ”mă apuc de luni” este unul periculos. Aceasta indică o mentalitate de ”totul sau nimic”, care poate duce la obiceiuri alimentare nesănătoase în general. De îndată ce cedaţi, mai devreme sau mai târziu vă veţi afla în faţa unor farfurii pline de carbohidraţi şi grăsimi, ceea ce nu era tocmai planul iniţial.

Ajută la dietă, aduce strălucire pielii și reglează sistemul hormonal. Vezi care este LEGUMA COMPLETĂ!

Răsfăţul de peste week-end înseamnă, de asemenea, că va fi cu atât mai dificil să începeţi din nou luni, din cauza întreruperii modelului de somn. De cele mai multe ori, dacă aţi avut un weekend aglomerat, veţi avea mai puţin ore de somn – şi poate un somn de proastă calitate dacă este şi puţin alcool implicat. Astfel, lunea vă simţiţi obosiţi şi simţiţi nevoia de carbohidraţi. Din nou, nu e exact planul iniţial.

Cercetătorii au stabilit: CARE este cea mai EFICIENTĂ dietă de slăbit!

Un jurnalist celebru a slăbit 25 de kilograme. Vezi ce dietă a urmat

Greșeli făcute în dietă. VEZI ce NU trebuie să faci dacă vrei să slăbești

Cu toate că aceste informaţii nu sunt tocmai încurajatoare, experţii susţin că trebuie să vă gândiţi că faceţi un efort pentru a duce o viaţă sănătoasă, nu doar pentru cinci zile.

Ți se spune mereu să bei 2 litri de apă pe zi, dar ai idee DE CE?

Știi CÂND și CUM trebuie să bei apă pentru a ajunge la greutatea ideală?

Stresul întoarcerii din concediu? Metode care alungă nostalgia post-vacanță

Dacă vă ajustaţi mentalitatea, înţelegând că abordarea mai sănătoasă a alimentelor poate începe în orice moment – şi că vă permite mici momente de răsfăţ din când în când – s-ar putea să vă simţiţi puţin mai dedicaţi. Acesta este secretul succesului, şi nu are nimic de-a face cu ce zi a săptămânii începeţi dieta.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: