NUTRITIE

Cercetătorii au stabilit: CARE este cea mai EFICIENTĂ dietă de slăbit!

Foto: pixabay.com

Vrei să slăbeşti? Mănâncă de trei ori pe zi. Cercetătorii americani susţin că această strategie este mult mai eficientă decât în cazul în care mănânci de mai multe ori pe zi şi mai puţin.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Purdue din Indiana au descoperit că în cazul persoanelor supraponderale şi obeze, dieta cu 3 mese pe zi (săracă în calorii şi cu un conţinut proteic mare) oferă mai multă saţietate comparativ cu cea bazată pe 6 meşe mai mici pe zi.

Deşi mulţi specialişti recomanda persoanelor dornice să slăbească să mănânce câte puţin dar des, autorul studiului dr. Heather Leidy îi contrazice: „Acele mini-meşe celebre nu sunt atât de benefice precum se crede când vine vorba de controlarea apetitului.”

La studiu au participat 27 de bărbaţi supraponderali sau obezi care, timp de 12 săptămâni, au urmat o dietă bogată în proteine şi una cu un nivel proteic normal. Ambele diete au fost sărace în calorii. Începând cu luna a şaptea de studiu, participanţilor li s-au împărţit mesele fie în 3 pe zi, la 5 ore diferenţă, fie în 6 mese, la fiecare 2 ore. Cercetătorii au observat că în cazul meselor bogate în proteine, voluntarii şi-au menţinut senzaţia de saţietate pe întrega perioadă a zilei şi nu au simţit nevoia de mânca la ore târzii, potrivit Daily Mail.

Cum calculezi CANTITATEA de apă pe care trebuie să o bei pe zi

TERAPIA cu APĂ, unul dintre secretele medicinei tradiționale japoneze. Cum funcționează

Ți se spune mereu să bei 2 litri de apă pe zi, dar ai idee DE CE?

Atenţie la dietele drastice!

Statisticile îngrijorătoare arată că România ocupă locul 3 că număr al persoanelor obeze din Europa, fiind întrecută doar de Grecia şi Iugoslavia. Cauza? În 90% dintre cazurile de obezitate de vină este comportamentul alimentar dezechilibrat, avertizează nutriţioniştii.

Recomandarea acestora este să mănânci mai sănătos şi să uiţi de dietele restrictive, care te duc în pragul înfometării. Alimentaţia sănătoasă, echilibrată este cea mai bună soluţie pentru a scăpa de kilogramele nedorite şi a te menţine apoi la greutatea obţinută.

Nu sări peste mese!

Specialiştii susţin că cele 3 mese principale ale zilei sunt foarte importante pentru menţinerea unei greutăţi sănătoase. Deşi multe persoane care au probleme cu greutatea tind să renunţe la una dintre acestea (de obicei micul dejun) în dorinţa de a slăbi, medicii avertizează că această greşeală îi poate costa. Deşi mănâncă mai puţin, pofta de mâncare creşte şi sunt mai predispuşi să facă alegeri alimentare greşite, cu un număr de calorii mare. În plus, mesele neregulate pot afecta metabolismul şi, astfel, lupta împotriva kilogramelor devine mai anevoioasă.

Fructele INDICATE pentru o piele de vis. Pregătește-te pentru plajă cu ajutorul lor!

PERICOLELE din toaletele publice. Obiectele pe care se află cele mai multe bacterii

Gustul metalic din gură. Ce înseamnă, de fapt

Te-ai hotărât să slăbeşti?

Iată câţiva paşi care trebuie urmaţi:

  • Consultă un medic! Numai el îţi poate spune ce este mai bine pentru tine, numai el îţi poate stabili un program individualizat de reducere a greutăţii;
  • Începe activitatea fizică şi bea multă apă! Consumă cât mai multă carne pregătită la grătar şi nu uita de fructele de sezon. Evită în schimb mezelurile;
  • Fie că alergi, mergi la sală, faci aerobic sau alte exerciţii speciale, este foarte important să nu stai locului nicio clipă! Cu 10-15 minute pe zi de mişcare, de 3 ori pe săptămână, te vei simţi în formă şi vei arăta minunat;
  • Conştientizează necesitatea de a consuma cât mai multe fructe şi legume. Bucură-te de câteva reţete vesele, de salate colorate şi pune-ţi imaginaţia la contribuţie când vine vorba de pregătit mese uşoare;
  • Este timpul să măreşti puţin dificultatea şi ritmul exerciţiilor. În această perioadă, antrenamentul cu greutăţi şi mersul pe jos trebuie să fie la ordinea zilei.

Succes!

Comentarii: