SANATATE

Fața îți poate spune dacă ești bolnav: La ce trebuie să fii atent

stackumbrella.com

Trăsăturile faciale pot fi un indicator atunci când ceva nu este bine în organismul dumneavoastră. Identificarea din timp a problemelor de sănătate grăbesc tratarea acestora.

Iată anumite semne pe care trebuie să le căutați pe față și care pot dezvălui faptul că există ceva în neregulă cu organismul dumneavoastră.

Pielea/buzele uscate

Dacă buzele dumneavoastră se descuamează constant – indiferent de vreme – poate indica o afecțiune de bază. În timp ce pielea și buzele uscate pot indica pur și simplu deshidratarea, în rare ocazii poate implica și faptul că ar trebui să te supui unui control pentru hipotiroidism și chiar diabet.

CITEȘTE ȘI: Leguma care, folosită ca mască de față, îți poate șterge câțiva ani de pe chip

Păr facial nedorit

Dacă observați că există un exces de păr facial pe bărbie, buza superioară și chiar pe linia maxilarului, ar putea însemna un dezechilibru hormonal. Sindromul ovarelor polichistice este o tulburare hormonală care afectează femeile.

Cearcăne

Umflăturile și pungile de ochi nu sunt doar probleme de frumusețe, ci pot însemna, de asemenea, că există ceva în neregulă cu sănătatea ta generală. Da, ați citit bine. Dacă ochii tăi par obosiți și umflați, este posibil să ai alergii cronice.

Tenul palid

Observă dacă există schimbări în tenul tău sau dacă acesta a devenit palid. O strălucire galbenă pe piele ar putea fi un semn de anemie.

Erupții cutanate

Erupțiile faciale ar putea indica o serie de tulburări, inclusiv probleme digestive. De exemplu, boala inflamatorie intestinală (IBD), care afectează intestinul gros, poate provoca, de asemenea, erupții cutanate.

Alunițe noi

În timp ce alunițele nu reprezintă, de obicei, un motiv de îngrijorare, alunițele noi ar trebui să fie verificate de către medicul dumneavoastră, pentru a exclude orice anomalie. De asemenea, căutați modificări la alunițele existente, inclusiv culoarea, marginea, sângerarea sau chiar mâncărimea.

Căderea părului

În timp ce căderea părului este întotdeauna o preocupare, faptul că părul de pe sprâncene și gene se rărește, ar trebui să fie considerat un avertisment. În afară de stresul extrem, o tulburare autoimună ar putea fi responsabilă pentru acest lucru. Alopecia areata este o boală în care foliculii de păr sunt afectați de sistemul imunitar.

CITEȘTE ȘI: Greșeala potențial fatală: Gestul care crește riscul de accident vascular cerebral și favorizează acumularea de grăsime

Fața ta arată diferit

Asimetria facială ar putea fi un semnal de alarmă pentru accident vascular cerebral. Dacă vă uitați în oglindă și vă simțiți fața diferită sau o parte vă pare amorțită, nu ignorați aceste semne și mergeți imediat la un control.

Comentarii: