Dacă vă doriți o alternativă sănătoasă la zahăr, mierea este ingredientul ideal, putând fi folosită în multe preparate. De la banalul ceai, la fripturi din cărnuri exotice puteţi folosi mierea pentru aroma ei dulceagă şi un plus de textură, scrie site-ul expertrain.com.
Glazură
Mierea poate fi folosită pentru a da o glazură apetisantă atât preparatelor din carne, cât şi deserturilor. O poţi folosi pentru carnea de porc, dar şi pentru ananas pe care urmează să îl pui pe grătar.
Marinare
Atunci când vrei mai mult de la miere, o poţi folosi pentru a marina carnea, iar aceasta îi va absorbi toate aromele dulcege. Carnea va deveni extrem de fragedă.
Sosuri
Mierea este perfectă pentru a echilibra aciditatea muştarului sau a oţetului, oferind salatelor un parfum şi textură catifelată.
Macerare
Dacă puneţi fructe la macerat, puteţi pune miere în loc de zahăr. Gustul va fi cu totul altul, mult mai bun. Vă veţi bucura de un preparat în totalitate natural.
Miere cu brânză
Brânza de capră, ricotta, brânzeturile cu mucegai şi parmezanul sunt doar câteva dintre brânzeturile care se potrivesc cu mierea. Aceasta are darul de a echilibra aromele foarte puternice. Trebuie doar să încerci mai multe tipuri de combinaţii până o găseşti pe cea perfectă pentru tine.
Miere cu iaurt
Iaurtul cu miere şi nuci este unul dintre preparatele emblemă ale grecilor. În consumă la micul dejun, ca gustare sau pur şi simplu de poftă.
Mierea în băuturile calde
Ceaiul cu miere poate fi o băutură perfectă pentru vremea rece. Mierea se potriveşte atât cu ceaiurile din plante medicinale, cât şi cu cele din fructe.
Cocktailuri
Nu contează că vrei un cocktail alcoolic sau unul ”cuminte”, poţi adăuga un pic de miere pentru un plus de aromă.
În prăjituri
Mierea poate fi folosită în aluaturi fără să afecteze procesul de preparare. Fie că vreţi să faceţi foi de prăjitură sau biscuiţi, puteţi să utilizaţi mierea cu încredere.
Infuzie
Un amestec de miere, coji de lămâie, scorţişoară şi ierburi poate ajuta organismul să prindă putere. Combinaţia pe care o faci ţine doar de gusturile tale.
Comentarii: