SANATATE

Invenție REVOLUȚIONARĂ: guma de mestecat care DETECTEAZĂ cancerul

Foto: Pinterest.com

În curând veți găsi în magazine un produs revoluţionar: guma de mestecat care îţi poate salva viaţa. Poate că nu va fi la fel de atrăgătoare ca Juicy Fruit sau Bazooka, dar produsul dezvoltat de compania Volatile Analysis, din statul american Alabama, promite că va face mai mult decât nişte baloane distractive: va fi prima gumă de mestecat concepută să determine dacă o persoană are cancer.

Cum va fi posibil acest lucru? Guma absoarbe elementele „volatile” din salivă în timp ce e mestecată, apoi este supusă unei analize care va detecta prezenţa unor compuşi chimici produşi în organism atunci când o persoană are cancer.

Katherine Bazemore, preşedinte şi CEO al companiei Volatile Analysis, a explicat că organismul produce compuşi chimici volatili, care sunt specifici pentru fiecare tip de cancer, scrie Fox News.

Depistând ce fel de compuşi se găsesc în guma mestecată de o persoană, medicii vor şti ce fel de cancer are pacientul.

Întrebată de ce crede că această metodă va da un randament mai bun, Bazemore a spus că guma de mestecat rămâne de regulă mai mult timp în gură, prelevând astfel suficient material pentru analiză. În plus, e un produs rezistent, ca nu se deteriorează şi elimină necesitatea analizelor de sânge şi de urină.

Apa minerală, marele duşman al corpului tău: De ce te îngraşi când o consumi

Ce ceaiuri să bei în funcție de GRUPA DE SÂNGE

Cum scapi de kilogramele în plus cu banalul LEUȘTEAN

Potrivit Institutului Naţional al Cancerului din Statele Unite, în 2016 au fost diagnosticate aproximativ 1,5 milioane de noi cazuri de cancer. „În ultimii 15 ani au existat numeroase încercări de a dezvolta noi produse care să depisteze din timp cancerul. Dar niciuna nu a dat rezultat”, a declarat Dr. Leonard Lichtenfeld, şeful sectorului medical al American Cancer Society.

Foto: Pinterest.com

Cercetătorii au încercat să obţină depistarea precoce a cancerului prin teste de respiraţie şi chiar prin folosirea unor câini cu mirosul foarte dezvoltat, dar testele au eşuat, a explicat Lichtenfeld.

Zodiacul DEFECTELOR. De ce Săgetătorii sunt buni PARLAMENTARI, iar de Gemeni e bine să te FEREȘTI

Cum poți SCĂPA pielea lăsată după slăbire

Îți place trandafirul pe care l-ai primit? Folosește un CARTOF pentru a-l putea planta direct în ghiveci

În prezent, guma de mestecat care va depista cancerul se află în primele teste şi e prea devreme pentru a şti dacă va funcţiona 100%, dar Volatile Analysis speră că va putea lansa produsul în cursul anului viitor.

Deşi nu va face baloane, guma va avea arome precum celelalte produse de acest gen disponibile pe piaţă, promite compania din Alabama.

Comentarii: