SANATATE

Trucuri pentru a scăpa de obiceiul de mânca ÎNAINTE DE CULCARE

Foto: Pinterest.com

A mânca înainte de culcare este un obicei prost care aduce kilograme în plus. Deşi pare cea mai obişnuită senzaţie din lume, foamea este,  totuşi, din multe puncte de vedere, un fenomen misterios. Implică atât aspecte fiziologice, cât şi psihologice şi, datorită acestei varietăţi de factori, este adesea dificil de controlat.

Primul pas este identificarea elementului care declanşează nevoia sau dorinţa de a mânca. Pentru a scăpa de el, iată 10 trucuri simple care te vor face să uiţi de frigider după cină:

Consumă ouă la micul dejun

O armă puternică în lupta cu poftele nocturne este un mic dejun consistent, în special unul care include ouă. Ouăle te ajută să pierzi în greutate mai repede, iar acestea sunt de două ori mai hrănitoare decât cerealele sau pâinea. De asemenea, reduc senzaţia de foame la prânz şi în următoarele 24 de ore, scrie brightside.me.

De ce îmbătrânim repede: Obiceiurile ‘ucigătoare’ pentru organism

Unde se formează senzația de FOAME și cum o putem controla

Care este mâncarea tradiţională românească cea mai dietetică şi echilibrată nutriţional

Nu cumpăra gustări tentante

Dacă nu vrei să îţi testezi voinţa, e mai bine să renunţi la a cumpără gustările tale preferate, astfel nu vei avea ce să găseşti în frigider atunci când te apucă poftele.

Foto: Pinterest.com

Dacă le-ai achiziţionat deja, sigilează-le şi pune-le pe raftul cel mai îndepărtat.

TRUCURI pentru a scăpa de senzația de foame

Cum să ALEGI cele mai sănătoase măsline?

De ce ai senzaţie de somn după ce mănânci: Specialiştii oferă răspunsul şi ne spun ce trebuie să nu facem

Evită caloriile goale

Alimentele bogate în carbohidraţi simplii, prăjeli, fast-food, sos dulce, prăjituri, sosuri grase şi alcool, toate te vor atrage cu siguranţă la frigider pentru o altă gustare.

Înjumătăţeşte cantitatea de sare

Sarea şi alte condimente intensifică sentimentul de foame. Pentru a accentua gustul natural al alimentelor, le poţi asezona cu ceapă, usturoi şi plante aromatice în loc de sare.

Adaugă bloccoli

Dacă adaugi broccoli la salata de la cină îţi va oferi senzaţie de saţietate mult timp.

Foto: Pinterest.com

Fă sport

S-a dovedit că activitatea fizică intensă nu numai că arde calorii, dar şi suprimă apetitul. În plus, ajută la ameliorarea stresului din timpul zilei, care tinde să te împingă la frigider.

Răcoreşte camera

Ca să ţii foamea sub control pe timp de noapte, trebuie să reduci remperatura din cameră. În plus, la o temperatură de 17-18 °C, corpul arde cu 7% mai multe calorii.

De ce NU este bine să bați în lemn

Ai probleme cu greutatea? Ce trebuie să faci ca să slăbeşti

Cele mai ciudate obiceiuri sexuale din antichitate

Bea apă minerală

Deseori confundăm setea cu foamea, deci în loc de iaurt poţi bea un pahar cu apă minerală şi vei simţi cum apetitul dispare. Nu ar face rău nici să ţii un pahar cu apă mereu pe noptiera ta, astfel vei evita să mai intri în bucătărie.

Spală-te pe dinţi

Când ne periem dinţii de seară, creierul primeşte un semnal care spune că azi nu mai mănânci nimic! În plus, gustul de mentă şi mentol face ca perspectiva unei gustări să fie mai puţin atractivă.

Foto: Pinterest.com

Mergi la culcare înainte de ora 23:00

Dormi în timpul în care ai vrea să devorezi totul şi lasă acele prăjituri să apară în visele tale. Cu atât mai mult cu cât fiecare oră suplimentară de somn reduce consumul de calorii pe parcursul zilei cu aproximativ 6%.

Comentarii: