NUTRITIE SANATATE

Leguma care scade glicemia: De ce trebuie consumată zilnic

awanderingfoodie.com

Controul nivelului de zahăr din sânge este cheia pentru gestionarea diabetului de tip 2, iar dieta oferă un mijloc eficient de a face acest lucru. Chiar și simplele modificări ale dietei pot avea un impact seismic, sugerează un studiu publicat recent în jurnalul Feyz.

Leguma care poate „reduce semnificativ” zahărul din sânge. Se consumă zilnic

Usturoiul este considerat important grație modului în care acesta poate ajuta la prevenirea a multiple boli. Folosit înca din Evul Mediu pentru o sănătate optimă, oamenii de știință au descoperit noi utilizări interesante ale acestui aliment și beneficiile pe care aceasta le poate oferi.

Diabetul de tip 2 este o afecțiune cronică în care organismul nu produce suficientă insulină sau insulina pe care o produce nu este absorbită de celule. Rolul principal al insulinei, un hormon secretat de pancreas, este de a regla nivelul zahărului din sânge. Dezbrăcat de acest mecanism de reglare, nivelul zahărului din sânge poate crește la niveluri periculoase.

CITEȘTE ȘI: De ce să mănânci usturoi și miere dimineața: Metabolismul este stimulat și scade colesterolul

Nivelul ridicat de zahăr din sânge poate fi modificat

Din fericire, puteți scădea nivelul ridicat de zahăr din sânge modificându-vă dieta și anumite produse sunt mai eficiente decât altele.

Consumul zilnic de usturoi, planta medicinală folosită de peste 4.000 de ani pentru tratarea mai multor afecțiuni, poate ajuta la reducerea nivelului ridicat de zahăr din sânge. Studiile efectuate de cercetători au descoperit că suplimentele de usturoi au un impact semnificativ asupra pacienților diagnosticați cu Diabet de tip 2.

S-a demonstrat, potrivit studiilor, că dozele mari de suplimente de usturoi „reducere semnificativ” glicemia. Cercetători au adăugat: „Prin urmare, ar putea fi un medicament potrivit în tratamentul diabetului zaharat”.

Consumul usturoiului este recomandat zilnic

Experții în sănătate atestă, de asemenea, beneficiile usturoiului asupra scăderii zahărului din sânge.

CITEȘTE ȘI: Secretul mâncării cu usturoi: Cum se obține aroma perfectă

„Deși cercetarea recomandă utilizarea usturoiului pentru reducerea nivelului de zahăr din sânge numai sub îndrumarea medicului specialist, acesta ar putea oferi o serie de beneficii pentru diabetici în combinație cu tratamentele lor obișnuit de insulină și dietă”, potrivit Express.

Rolul pozitiv al usturoiului pentru sănătate:

  • Tratarea cancerului
  • Echilibrarea tensiunii arteriale
  • Antibiotic natural
  • Creșterea nivelului de antioxidanți
  • Usturoiul are efecte benefice și asupra pielii

Comentarii: