NUTRITIE

NU îmbătrânesc și NU se îngrașă! DIETA ținută de japoneze a fost dezvăluită

Foto: Pinterest.com

 

Ce și cum mănâncă japonezele de nu îmbătrânesc și nu se îngrașă? Fabulos! Naomi Moriyama, autoarea cărţii „Japanese Women Don’t Get Old or Fat” („Femeile din Japonia nu îmbătrânesc şi nu se îngraşă”), susține că femeile din Japonia dețin secretul siluetei de vis. Astfel, ele nu „cunosc” nici bătrâneţea şi nici obezitatea.

„Este vorba mai mult despre o cultură şi nu neapărat despre o dietă, un stil de viaţă sanatos, care nu implică numai mâncare sănătoasă!”, spune autoarea cărţii, care vorbeşte şi despre faptul că asiaticele ştiu cum să se …îndrăgostească de mâncare, adică să preţuiască hrana.

Serveşte porţii mai mici şi mănâncă încet

În afara faptului că sunt înnebunite după agar-agar, o algă bogată în minerale al cărui efect gelifiant crește sațietatea și stimulează detoxifierea, asiaticele sunt adeptele principiului „Serveşte porţii mai mici şi mănâncă încet”.

Oboseala inexplicabilă. Cauze posibile

Dieta Anei Aslan, femeia care a învins bătrânețea

Sfatul nutriţionistului: Nu mânca niciodată aceste fructe dacă eşti la dietă

În plus, tot specialiştii subliniază că femeile japoneze nu urmează diete drastice de slăbire deoarece sunt minione în mod natural şi au o structură osoasă fină şi delicată.

Foto: eatrightpro.org

Masa de dimineaţă este cea mai importantă, de aceea femeile japoneze care ţin la siluetă mănâncă mult dimineaţa, pentru a preveni poftele survenite peste zi. Micul lor dejun presupune supa miso, orez, ouă, peşte, legume, fructe şi ceai verde.

DIETA de 6 zile a Monicăi Bellucci

Orele cele mai PERICULOASE pentru DIETA

Alimentele care-ţi potolesc pofta de dulce atunci când vrei să renunți la zahăr

Alimentele consumate sunt în mare parte de sezon, proaspete. Mesele se servesc încet, iar meniurile sunt pregatite astfel încât să placă ochiului! Caloriile din felurile de mâncare nu se numără, dar carnea de pui şi de vită se consuma în cantităţi mici,iar pâinea şi produsele lactate nu au ce căuta în alimentaţie. Fructele sunt singurele alimente care se servesc la desert, însă porţiile sunt şi ele mici.

Foto: Pinterest.com

Dieta de o zi – 1600 de calorii

Pentru a mânca precum japonezele, Naomi Moriyama recomandă peştele gras (somon, macrou), legume (legume de mare, ridichiile albe, algele) orezul (brun), soia, tăieţei, fructe (mere Fuji, mandarine), ceai verde.

Fără excese

Nutriționiștii în general spun că ar fi culmea să credem că japonezele sunt perfecte la capitolul alimentaţie. Dar fac multă mişcare şi evită alimentele semipreparate, salamurile, pateurile şi alte ingrediente ambalate, bazându-se doar pe ingrediente proaspete.

Dieta cu BORȘ. Detox și slăbire, în același timp

Obiceiuri care îti perturbă somnul si implicit dieta

DIETA SECRETĂ cu ajutorul căreia Gabriela Firea a slăbit 20 kg în 3 luni

Secretul alimentaţiei lor constă în ştiinţa de a îmbina toți nutrienții necesari unei sănătăţi de invidiat cu alimente cu puţine calorii. Specialiştii explică procesul încetinit de ingerare a mâncării prin posibilitatea creierului de a realiza că stomacul este plin: „dacă mâncăm cantităţi mai mici la fiecare masă, vom ajunge în scurt timp să scăpăm de kilogramele în plus, dar şi să avem o viaţă sănătoasă, fără excese. Nu trebuie să micşorăm toate porţiile, ci doar pe cele care conţin calorii foarte multe”, adauga ei.

Comentarii: