SANATATE

S-a aflat lista alimentelor cele mai periculoase: Dacă le mănânci, rişti să faci CANCER

Foto: Pinterest.com

S-a aflat cea mai înfricoşătoare listă. Cea a alimentelor care pot produce cancerul.  Probabil ca nu te gandestil zilnic daca ceea ce mananci iti poate provoca sau nu cancer. Totusi, statisticile sunt ingrijoratoare: sute de oameni sunt diagnosticati zilnic cu o forma sau alta de cancer. Iata o lista a celor mai consumate alimente cu potential cancerigen.

1. Floricelele pentru microunde

 

Micutele pungi de popcorn sunt foarte convenabile. Le iei, le pui la microunde, astepti cateva secunde si sunt gata. Din pacate, insa, inca de la ambalaj incep problemele. Punga este captusita cu o substanta denumita acid perfluorooctanoic (PFOA), toxina care se regaseste si in Teflon. Studiile de laborator au aratat ca aceasta substanta chimica poate cauza infertilitate si cancer. Apoi, in functie de producator, o punga de popcorn poate contine ulei de soia (produs modificat genetic), galat de propil (o substanta care cauzeaza iritatii ale pielii si tulburari digestive), diacetil (substanta care poate provoca boli pulmonare).

2. Fructe non-organice

SURPRINZĂTOR! Cât trebuie să dureze o partidă de sex. Te încadrezi?

Ce fantezie romantică are, în funcţie de zodia sub care s-a născut

Care sunt cei mai GELOȘI bărbați ai zodiacului

Fructele non-organice pot fi contaminate cu pesticide sau fertilizatori cu azot. In plus, unii producatori folosesc hormoni de crestere pentru ca alimentele sa se faca mai mari. Cele mai susceptibile fructe sunt merele, portocalele, capsunele si strugurii.

3. Somonul de cultura

Desi somonul este considerat cel mai sanatos aliment, in realitate somonul de cultura trebuie evitat. Din nefericire, in Statele Unite, de exemplu – 60% din pestele de pe piata este din crescatorii. Somonul din crescatorie este contaminat cu pesticide, antibiotice si alte substante chimice. Unele dintre ele sunt folosite pentru ca somonul sa aiba culoarea roz, specifica celui salbatic.

Orgasm de 60 de secunde? Ce trebuie să faci pentru a-l obține

FOTO/ Gafă monumentală la Hollywood! Unul dintre sâni i-a ieșit din rochie!

Care este SECRETUL unei vieți sexuale împlinite

4. Chipsuri de cartofi

Chipsurile de cartofi sunt foarte gustoase, dar nicidecum sanatoase. Pe langa multele calorii si grasimi, chipsurile contin grasimi trans, sare in exces, arome artificiale, conservanti, coloranti si chiar acrilamida, o substanta regasita si in tigari.

La ce se gândesc bărbații în timpul sexului

Preludiu ca la carte. Ce trebuie să faci

Ce obiecte îți aduc NOROC în funcție de zodie

 5. Uleiuri hidrogenate

Uleiurie hidrogenate sunt uleiuri vegetale. Uleiul vegetal cunoaste mai multe procese chimice prin care este deodorizat si colorat ca sa fie “atractiv”. Uleiurile hidrogenate sunt folosite pe post de conservanti. Din pacate ele contribuie la aparitia cancerului din cauza faptului ca modifica membrana celulara.

6. Alimente sarate, murate, afumate

Alimentele din comert care contin multa sare, sunt afumate sau murate pot fi generatoare de cancer, inclusiv cancer colorectal.

7. Alimente din faina alba procesata

Faina alba nu este un lucru bun. Rafinarea cerealelor distruge toti nutrientii. In plus, albirea fainii se face prin procedeu chimic.  De asemenea, faina alba are un index glicemic mare, care creste rapid nivelul glicemiei si poate duce la aparitia diabetului.

8. Alcool

Consumul de alcool este cea de-a doua sursa cauzatoare de cancer, dupa fumat, conform naturalon.com. Chiar daca alcoolul cu moderatie poate fi benefic sanatatii, exagerarea poate duce la cancer la gura, esofac, ficat, colon, rect si chiar cancer la san.

Comentarii: