NUTRITIE

Sfaturi pentru alegerea produselor pentru Crăciun: Ce ne recomandă specialiştii

Foto: Pinterest.com

Sfaturi extrem de importante şi de luat în seamă ale specialiştilor. Ce alimente nu trebuie să vă lipsească de pe masa de Crăciun? Vă spunem totul.

 

Pentru a evita achiziţionarea unor produse alimentare care ne-ar putea afecta sănătatea, Agenţia pentru Protecţia Consumatorului recomandă cumpărătorilor să ţină cont de unele aspecte. Produsele trebuie să fie procurate din locuri special amenajate şi autorizate, care asigură condiţiile igienico-sanitare specifice şi unde există certitudinea că aceste produse au fost supuse controlului sanitar-veterinar.

Cumpărătorii sunt sfătuiţi să cumpere carnea din măcelării, magazine alimentare, locuri special amenajate în pieţe. Temperatura de păstrare trebuie să fie 4±2 °C. Carnea trebuie să fie elastică, de culoare de la roz pal până la roşu închis, în urma apăsării cu degetul să revină la forma iniţială şi să nu prezinte suprafaţa lipicioasă, urât mirositoare şi să aibă ştampila de control sanitar-veterinară.

ORARUL organelor interne. Iată DE CE unele persoane se îmbolnăvesc mai des

Comercializarea peştelui este admisă numai în unităţi specializate sau secţii ale magazinelor alimentare înregistrate sanitar veterinar. Peştele proaspăt trebuie păstrat şi expus la comercializare în vase cu gheaţă, fiind parţial acoperit de gheaţă. Peştele trebuie să fie curat, cu un strat uniform de solzi, bronhiile roşii, cu nuanţă caracteristică speciei, fără rupturi.

REVOLTĂTOR! Adevărul despre ROŞIILE din magazinele româneşti. Cum se ÎNROȘESC în câteva ore

Vrei să NU te mai muște tânțarii vara aceasta? Ia această VITAMINĂ!

Horoscopul ALTFEL: Află cele mai RELE lucruri despre zodia ta

Temperatura de păstrare este de minus 2÷0 C.   La procurarea ouălor, cumpărătorii sunt sfătuiţi să le examineze aspectul exterior. Coaja ouălor trebuie să fie curată, tare, întreagă, mată, poroasă, fără pete şi miros. Termenul de păstrare este de 28 de zile de la data ouatului, la cea mai mică temperatură din frigider.

DOMINĂ-L!! Metode simple prin care să preiei CONTROLUL în dormitor

ULUITOR! De ce medicii ne recomandă să dormim dezbrăcați

Mersul pe tocuri: TRUCURI pentru a păși CORECT și ELEGANT!

Informaţia despre data ouării marcată se verifică nemijlocit pe fiecare ou aparte şi termenul de valabilitate în documentul de insoţire sau pe cutia de transport conform adevarul.ro. Laptele trebuie să fie de culoare albă, cu nuanţă slab gălbuie, nuanţă care se accentuează în cazul laptelui cu un conţinut sporit de grăsime.

Ce PREȚ are oja folosită de 28 de ani de Regina Elisabeta

WOWWW!!! Cum arată Sistine Stallone, fiica lui Sylvester Stallone! / GALERIE FOTO

Care sunt SINGURII bărbați din zodiac în care poți să ai ÎNCREDERE

Laptele nu se recomandă a fi folosit în stare crudă (nepasteurizat) şi trebuie de fiert foarte bine, menţinându-l pe foc 3-5 min după primul clocot, deoarece prin lapte se pot transmite aşa boli ca: tuberculoza, antraxul, holera, salmoneloza, infecţii stafilococice şi streptococice etc. Temperatura de păstrare – până la + 4 °C.

Specialiştii recomandă populaţiei să evite comerţul stradal. Să nu cumpere de pe trotuare, din portbagajele autoturismelor etc. Chiar dacă sunt vândute la un preţ mai mic, aceste produse nu sunt verificate şi pot prezenta riscuri pentru sănătate, generând toxiinfecţii alimentare.

Comentarii: