NUTRITIE

Sfaturi pentru toţi gurmanzii: Cum stopăm pofta de mâncare

Sfaturi importante ale specialiştilor pentru toţi gurmanzii. Cum reuşim să stopăm pofta de mâncare? Vă spunem noi. Una dintre cele mai neplăcute senzații mai ales atunci când ești la dietă este senzația de foame constantă.

 

De cele mai multe ori este un semnal de revoltă transmis de creier din cauza schimbării alimentare la care îl supui.

 

De câte ori nu ai început o dietă nouă și după doar două zile ai abadonat-o pentru că nu ai făcut față senzației de foame?

Deși există crezul conform căruia dacă nu îți este foame pe parcursul unei diete, atunci aceasta nu este corect ținută, adevărul este că prima greșeală este folosirea cuvântului dietă.

Pentru o siluetă frumoasă ai nevoie să te alimentezi corect, la timp, iar pentru ca frumusețea ta să fie și sănătoasă a nevoie de cât mai multă mișcare, hidratare și nu în ultimul rând de odihnă.

Dieta este un fenomen pe care tu îl urmezi o perioadă scurtă de timp, după care dacă apuci să o ții până la final te vei întoarce la vechile tale obiceiuri și astfel metabolismul tău va fi în permanență dat peste cap și vor apărea și alte probleme de sănătate.

Schimbă-ți stilul de viață, nu dieta

Înfometarea nu aduce nimic bune, decât în cazul în care alegi să ții o zi de post negru odată la câteva săptămâni sau luni. Altfel, când alegi să îi oferi un aport caloric extrem de scăzut organismului tău, aceasta va începe să facă provii și vei observa imediat cum începi să iei în greutate, practic este exact efectul lui Pavlov care se aplică și în cazul corpului tău.

Înfometarea aduce cu sine și mai multe kilograme, deci renunță la diete și învață să te alimentezi corespunzător și să ai grijă de corpul tău.

Senzația de foame apare atunci când îi oferi mult mai puțin organismului decât are el nevoie, dar în schimb dacă alegi să îi oferi cantitate mică dar calitate bună vei observa cum senzația de foame va deveni istorie.

Nu uita de celebrul pahar cu apă

Organismul tău este precum un copil, se obișnuiește pe parcurs cu absolut tot ce îi oferi tu, de la programul de somn, de sport, de alimentație.

Asftel, unori dacă ești deshidrat este posibil să te confrunți cu senzația de foame. Dacă bei un pahar cu apă și observi că într-un interval de maxim 10 minute senzația de foame nu dispare, atunci este clar că ai nevoie să mănânci.

Alege să ai zilnic în alimentația ta cel puțin două porții de legume și una de fructe, 2 litri de apă și un minim de 30 de minute de mișcare. În felul acesta nu vei mai avea nevoie de nicio dietă.

Ține cont de faptul că adesea cafeaua și ceaiurile te pot deshidrata, deci ai grijă la cantitatea consumată și nu uita să te hidratezi constant. Apa îți poate da uneori senzația de sațietate.

Optează pentru supe și fibre

Foamea poate avea atât cauze fizice cât și psihice, deci dacă ești supărat nu te așeza niciodată la masă și nici nu consuma alcool.

Consumă din plin salate însă ai grijă la ce drssing folosești, și alege întotdeauna supele, acestea au un conținut caloric scăzut și îți oferă senzația de sațietate.

Fibrele te vor ajuta să ai parte de o digestie corespunzătoare, să mănânci mai puțin și să menții senzația de sațietate timp îndelungat, conform RTV. Încearcă să faci diferența dintre foame, poftă, deshidratare și oboseală. Toate acestea pot fi cauza mâncatului exact în momentul nepotrivit.

Comentarii: