LIFESTYLE SANATATE

Sfaturi de neratat ale specialiştilor pentru sezonul rece: Cât de periculos e să mănânci zăpadă

La asta nu ne-am fi gândit până acum. Specialiştii ne oferă sfaturi incredibile. Cât de periculos este dacă mâncăm zăpadă? Bacteriile ne pot produce mari neplăceri.

 

O universitate din România a făcut cunoscute rezultatele unui studiu despre cât de sigur este să mănânci zăpadă. Despre concluzii se vorbeşte într-un material publicat de Associated Press News.

 

„Cât de sigur e să mănânci zăpadă? O universitate din România a publicat rezultatele unui astfel de studiu“, aşa începe o ştire publicată de Associated Press.

Potrivit acesteia, un profesor de la Universitatea Sapientia din Transilvania a realizat un experiment în 2017 care arată că este sigur să se mănâncă zăpadă care aşternută de doar jumătate de zi şi că ar fi sigur să fie consumată în lunile mai reci. Istvan Mathe, profesorul care a derulat experimentul, le-a declarat jurnaliştilor de la AP că zăpada care avea două zile nu era în regulă să fie mâncată.

„Zăpada foarte proaspătă are foarte puţine bacterii. (…) După două zile, totuşi, există zeci de bacterii“, anunţă specialistul. Potrivit acestuia, microorganismele cresc din cauza impurităţilor din aer. Spre finalul articolului se arată motivul pentru care profesorul s-a decis să facă acest neobişnuit studiu: şi-a văzut copiii cum mâncau zăpadă.

„Nu recomand că nimeni să mănânce zăpadă. Doar spunând că nu te vei îmbolnăvi dacă mănânci puţin nu înseamnă că nu vei avea probleme“, a mai afirmat acesta pentru AP.

Comentarii: