SANATATE

Studiu revoluţionar al specialiştilor: Vitamina-minune care te scapă de cancerul pulmonar

Foto: Pinterest.com

Studiu revoluţionar al specialiştilor. S-a descoperit vitamina minune care te fereşte de o boală cruntă, cancerul pulmonar.

 

O concentrație peste medie de vitamină B6 și de metionină, un aminoacid din structură proteinelor, reduce cu cel puțin 50% riscul de apariție a cancerului pulmonar, potrivit unui studiu efectuat în Europa și publicat în Statele Unite ale Americii.

 

Analizele sangvine efectuate pe un eșantion de 400.000 de voluntari provenind din zece țări europene au relevat faptul că pacienții cu concentrații mai ridicate de vitamină B6 și de metionină în sânge prezintă riscuri mai mici de a se îmbolnăvi de cancer pulmonar, indiferent dacă sunt fumători, nefumători sau foști fumători, se afirmă în acest studiu publicat în Journal of the American Medical Association. Metionină a fost descoperită destul de târziu, în 1922, de J. H. Muller.

 

De ce buzele noaste par roșii? De ce diferă de alte zone ale pielii?

Cele mai SEXY buze! Detaliu la care nu te-ai fi gândit

REACȚIILE pe care le au medicamentele dacă sunt luate cu apă minerală, suc sau alte lichide

Vitamine pe stomacul gol? CUM trebuie să luăm vitaminele și suplimentele alimentare

Surse de metionină

Cantități mari de metionină (methionine) pot fi găsite în ouă, susan, peste, carne, cereale integrale, semințe de dovleac. Legumele, fructele și leguminoasele (mazăre, fasole, linte, soia, năut) conțin cantități mici de metionină și de aceea procurarea acestui aminoacid poate fi dificilă în cazul vegetarienilor, conform Agerpres.

Atenţie la alimentele pe care le consumi: Cum te influenţează cantitatea de soia

Care este cel mai NEPOTRIVIT moment pentru a lua masa de prânz atunci când vrei să slăbești

Ce spune CULOAREA urinei despre starea ta de sănătate

Cum poţi scăpa de celulele canceroase: Acesta este condimentul minune
Nu este indicat un consum mare de metionină pentru că această are și efecte adverse grave și astfel încercați să nu consumați suplimente ce conțin acest aminoacid și să îl procurați doar din alimente.

Comentarii: