SANATATE

Sfaturi pentru o dietă echilibrată: Alimentele pe care le mănânci la ore greşite

Foto: Pinterest.com

Sfaturi pentru a avea o dietă echilibrată. Anumite alimente nu trebuie măncate oricând pentru a nu avea probleme. O dietă echilibrată este esențială pentru sănătate, iar alimentele bogate în substanțe nutritive sunt necesare pentru îndeplinirea funcțiilor organismului.

 

Însă știai că sunt produse alimentare pe care mulți dintre noi le mâncăm la ore nepotrivite și care pot provoca tulburări digestive?

Chiar dacă pare greu de crezut, consumul anumitor produse la ore nepotrivite cauzează indigestie, constipație și alte probleme digestive. Iată care este lista alimentelor mâncate cel mai frecvent greșit:

De ce buzele noaste par roșii? De ce diferă de alte zone ale pielii?

Cele mai SEXY buze! Detaliu la care nu te-ai fi gândit

Banana

Banana are efect antiacid, prevenind arsurile la stomac. Mâncând o banană dimineața reușești să menții nivelul de energie. Dar, dacă este mâncată noaptea, poți răci. Așadar, ar trebui să eviți consumul de banane seara/noaptea.

REACȚIILE pe care le au medicamentele dacă sunt luate cu apă minerală, suc sau alte lichide

Vitamine pe stomacul gol? CUM trebuie să luăm vitaminele și suplimentele alimentare

Iaurtul

Iaurtul conține compuși care stimulează procesul de digestie și care îmbunătățesc sănătatea generală, dar el trebuie mâncat în timpul zilei, de preferat dimineața la micul dejun. În schimb, dacă este mâncat noaptea poate provoca creșterea temperaturii corpului, aciditate gastrică și alte probleme digestive.

Atenţie la alimentele pe care le consumi: Cum te influenţează cantitatea de soia

Care este cel mai NEPOTRIVIT moment pentru a lua masa de prânz atunci când vrei să slăbești

Ceaiul verde

Ceaiul verde are mai multe beneficii, dar ele sunt valabile numai dacă este băut la timpul potrivit. Bea o ceașcă de ceai verde pe stomacul gol, dimineața, pentru a preveni deshidratarea și aciditatea gastrică provocate de nivelul de cafeină din băutură. Evită să bei ceai verde seara.

Orezul

Dieteticienii nu recomandă consumul de orez în timpul nopții, pentru că este un produs care conține amidon. S-ar putea să te simți balonată și să adormi greu. În plus, orezul mâncat noaptea provoacă creșterea în greutate, deoarece este un aliment care are nevoie de mai mult timp pentru procesul de digestie.

Ce spune CULOAREA urinei despre starea ta de sănătate

Cum poţi scăpa de celulele canceroase: Acesta este condimentul minune

Laptele

Acest produs lactat este sursă importantă de substanțe nutritive, dar s-ar putea să te simți obosită în timpul zilei după ce ai băut un pahar cu lapte deoarece necesită multă energie pentru a fi digerat. În schimb, bea lapte seara – organismul este relaxat și substanțe nutritive sunt asimilate mai ușor.

Ciocolata neagră

Bogată în acizi organici care îmbunătățesc starea generală de sănătate și care previn afecțiunile cardiovasculare, ciocolata neagră ar trebui mâncată după-amiaza și seara pentru a îmbunătăți starea de spirit și pentru a reduce tensiunea arterială crescută. În plus, ciocolata neagră conține o cantitate mică de zahăr și una mare de cacao.

Cafeaua

Mulți oameni beau cafea seara ca să reziste peste noapte, dar acesta este un obicei nesănătos. Ei pot ajunge să sufere de afecțiuni digestive și pot deveni dependenți de cofeina prezentă în băutură, conform click.ro. Nici nu mai trebuie să spunem că este recomandată pentru consum în timpul zilei, în niciun caz noaptea sau seara.

Alte produse alimentare nerecomandate seara sunt:

–    Sucul de portocale;
–    Mărul;
–    Vinul roșu;
–    Zahărul.

Comentarii: