LIFESTYLE

Studiul care dă totul peste cap: Alcoolul ne ajută să vorbim mai bine într-o limbă străină

Foto: Pinterest.com

La asta nu ne-am fi gândit niciodată. Acesta este studiul care dă totul peste cap. Alcoolul ne ajută să vorbim mai bine într-o limbă străină. Aceasta este concluzia specialiştilor.

 

Persoanele bilingve vorbesc mai bine o limbă străină după ce au consumat o cantitate mică de alcool, arată un studiu realizat de cercetătorii de la trei universități.

 

Experimentul a fost realizat pe 50 de vorbitori nativi de limba germană care se aflau la studii în Olanda și care învățaseră recent să scrie, citească și vorbească limba olandeză.

 

Acestora li s-a oferit fie câte o băutură alcoolică, fie una non-alcoolică, după care li s-a cerut să poarte o conversație de câteva minute în limba olandeză. Înregistrările conversațiilor au fost ascultate de vorbitori nativi de olandeză, cărora li s-a cerut să evalueze cât de bine vorbesc studenții germani în limba olandeză, dar fără să știe că o parte dintre ei au consumat alcool.

Mănânci mult usturoi? Vezi cu ce PROBLEME de sănătate te poți confrunta!

Astfel, cercetătorii de la Universitatea Liverpool, cei de la Universitatea Maastricht și cei de la King’s College din Londra au descoperit că pronunția celor care consumaseră alcool este mai bună decât a celorlalți.

Alimentele care te ajută la ALBIREA dinților

Află ce STIL VESTIMENTAR ți se potrivește în funcție de zodie

Care este temperatura ideală de COACERE a diferitelor preparate

Participanților la studiu li s-au dat cantități de alcool în funcție de greutatea corporală. De exemplu, un bărbat de 70 de kilograme a primit o doză de alcool de 460 de mililitri.

„Potrivit studiului nostru, consumul de alcool are efecte benefice asupra pronunției persoanelor care au învățat recent o limbă străină”, a precizat dr. Inge Kersbergen, de la Institutul de Pshihologie, Sănătate și Societate, din cadrul Universității Liverpool, conform independent.co.uk.

Care sunt cele mai bune alimente pentru a scăpa RAPID de celulită

SECRETELE din prânzul francezilor

La rândul său, unul dintre coordonatorii studiului, dr. Fritz Renner a subliniat că este important de reținut că participanții la studiu au consumat doar o doză mică de alcool.

„Consumul unei cantități mari de alcool ar putea să nu aibă efecte benefice asupra modului în care oamenii vorbesc într-o limbă străină”, a precizat el.

Comentarii: