SANATATE

Te confrunți cu dureri de cap constante? Ce încearcă corpul tău să îți spună – Lucrurile la care trebuie să fii atent

Foto: Pinterest.com

Durerile de cap sunt foarte des întâlnite. Durerile de cap constante reprezintă una din cea mai frecventă tulburare a sistemului nervos, afectând jumătate din populația adultă cel puțin o dată pe an, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Chiar dacă este atât de comun, dacă aveți o durere de cap care pur și simplu nu vă permite să trăiți o viață fericită sau este severă și de durată, s-ar putea să vă îngrijorați că există o problemă gravă de sănătate de care suferiți.

Deci, de unde știi când o durere de cap este ceva ce poți trata acasă sau când ar trebui să-ți vezi medicul?

CE ESTE DUREREA DE CAP?

Din punct de vedere tehnic, o durere de cap poate fi orice durere în zona capului, frunții sau zona gâtului. Durerile de cap sunt cauzate de obicei din cauza tensiunii musculare, a durerilor nervoase și a deshidratării. Ele sunt, de asemenea, considerate ca un semn vital sau simptom al unei boli de care suferă corpul tău, potrivit thehealthsite.com.

Există două tipuri de dureri de cap: primară și secundară. Durerile de cap primare sunt cele mai frecvente, descriind durerile de cap care „se întâmplă pur și simplu” fără ca o boală sau leziune de bază să le cauzeze. Acestea includ dureri de cap tensionate, migrene și dureri de cap în grup. Durerile de cap secundare au o cauză separată, cum ar fi o boală existentă, modificări hormonale, inflamație a sinusurilor sau a dinților sau un efect secundar al medicamentelor sau medicamentelor.

CITEȘTE ȘI: Durere de cap, răceală sau febră? Medicamentele care nu trebuie să îți lipsească din casă

CUM SE MANIFESTĂ DUREREA DE CAP CONSTANTĂ?

În general, durerile de cap pot varia de la enervante la extrem de dureroase. Oamenii pot experimenta pulsații, strângere sau durere constantă sau intermitentă în partea din spate a capului și partea superioară a gâtului sau în spatele ochilor. Unele dureri de cap sunt chinuitoare. Se simt ca o lovitură în ochi, o înjunghiere în creier sau o bandă de presiune în jurul capului. Durerea severă de cap poate provoca greață și vărsături.

O durere de cap apare de obicei singură, dar poate coexista cu alte simptome. Simptomele asociate pot fi indicii importante pentru identificarea cauzei care stau la baza unei dureri de cap.

Simptomele care pot apărea în cazul durerilor de cap includ vedere încețoșată, confuzie, dificultăți de mers sau de vorbit, somnolență excesivă, greață, vărsături, febră, dureri de gât, rigiditate a gâtului și sensibilitate crescută la lumină sau zgomot.

CE îți pot spune durerile tale constante de cap

A avea o durere de cap este o durere la propriu și la figurat. Indiferent cum sunt, durerile de cap pot face ravagii în viața ta. Dar, totul are un motiv! Iată ce încearcă să-ți spună durerea de cap despre sănătatea ta.

Calmează-te, ești stresat

Da, poți avea dureri de cap dacă ești stresat. Dacă suferi de dureri de cap constante, oprește-te și gândește-te la ce se întâmplă în viața ta. Cât de stresat ești? Faci față stresului sau te prefaci că nu este? Trebuie să remediezi acest lucru imediat.

Te întrebi cum? Ei bine, mai întâi încearcă să înțelegi cauza principală a stresului tău. Odată ce ai făcut acest lucru, încearcă să găsești soluții, cum ar fi meditația sau anumite tipuri de activități fizice.

Ai o INFECȚIE A SINUSURILOR

Durerile de cap constante sunt unul dintre cele mai frecvente simptome ale sinusurilor afectate. Deci, dacă aveți dureri de cap recurente în zona sinusurilor sau a feței, sunt șanse să fie o migrenă sau o cefalee tensională. De fapt, studiile au arătat că aproximativ 90 la sută dintre persoanele care vizitează un medic pentru dureri de cap în zona sinusurilor au de fapt migrene.

În cazuri rare, poate indica, de asemenea, că aveți o TUMORĂ LA CREIER

Nu, nu toate durerile de cap sunt un semn că suferi de o tumoare pe creier. Dar, da, unele dureri de cap pot indica faptul că ai o tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere a celulelor anormale pe creier și acestea pot fi fie canceroase, fie benigne. Sunt rare, așa că sunt șanse să nu ai așa ceva. Dar este o posibilitate și ceva ce nu vrei să ratezi. După cum știți cu toții – este mai bine să preveniți decât să vindeci!

Esti DESHIDRATAT

Durerea ta de cap constantă poate indica faptul că ești deshidratat și că trebuie să dai corpului tău mai multe fluide. Durerile de cap de deshidratare apar atunci când pierzi o parte substanțială din apă și electroliți de care corpul tău are nevoie pentru a îndeplini funcțiile normale. Unii experți cred că o durere de cap de deshidratare apare ca urmare a îngustării vaselor de sânge, pe măsură ce organismul încearcă să mențină suficient lichid.

Pentru a evita durerile de cap de deshidratare, trebuie să bei zilnic cantitatea necesară de apă.

Suferi de o BOLĂ CRONICĂ

Cefaleea este un efect secundar comun al multor afecțiuni cronice de sănătate, cum ar fi fibromialgia, lupusul și diabetul. Cu toate acestea, durerile de cap constante ar însoți de obicei alte simptome. De exemplu, lupusul prezintă dureri de cap alături de simptome precum oboseală, dureri articulare și leziuni ale pielii care se agravează atunci când sunt expuse la soare. Așadar, ori de câte ori vezi că suferi de o durere de cap constantă fă un control medical.

În afară de cele menționate mai sus, durerea de cap constantă poate indica și faptul că nu urmezi un stil de viață sănătos. Evită alcoolul și băuturile cu cofeină. Devin-o mai activ din punct de vedere fizic, astfel încât corpul tău să se poată proteja de viruși și boli străine. De asemenea, încearcă aceste remedii casnice atunci când ai o durere de cap puternică, care nu doar te lasă să te simți bine.

CITEȘTE ȘI: Cum recunoști durerea de cap provocată de sinuzită: Semnele care trebuie să te trimită la doctor

REMEDURI NATURALE CARE FUNȚIONEAZĂ DE fapt!

Masaj

Dacă durerea de cap pare să fie concentrată în regiunea frunții, plasați ambele degete arătător de fiecare parte a podului nasului; între sprâncene. Apăsați în jos și mișcați degetele cu mișcări circulare peste sprâncene. Acest lucru va ajuta la ameliorarea tensiunii din mușchii din partea din față a craniului.

Dacă aveți o durere de cap tensionată care pare să vă strângă capul, încercați să vă faceți un masaj rapid pe scalp cu niște ulei esențial, cum ar fi uleiul de mentă sau de lavandă. Frecarea și acțiunea uleiului cresc circulația sângelui pe scalp, iar acest lucru ajută la reducerea spasmului mușchilor de pe craniu, oferind ameliorarea durerilor de cap.

Ghimbir

Conform conceptului din Ayurveda, o durere de cap este declanșată de o anumită afectare a capacității digestive a corpului. Și aici proprietățile digestive ale ghimbirului ajută la combaterea durerilor de cap. Pentru a valorifica puterea de ucidere a durerii a uleiurilor volatile prezente în ghimbir, zdrobiți doar puțin ghimbir proaspăt, fierbe-l în puțină apă. Acum filtrează acest decoct și bea-l când este cald pentru a găsi o beneficia de o scădere a intensității durerii de cap.

Ceai verde

Bogat în antioxidanți, ceaiul verde este un remediu excelent pentru durerile de cap. Preparați puțin ceai verde și stoarceți sucul de la o jumătate de lămâie și beți cald. Puteți adăuga, de asemenea, câteva felii de ghimbir zdrobit, acest lucru îl va face mai eficient în tratarea durerilor de cap.

Comentarii: