SANATATE

Tratamentul minune pentru Torticolis, boala care chinuie milioane de oameni

Boala care chinuie milioane de oameni poate fi combătută. Torticolisul e extrem de păcătos, dar tratamentul pe care vi-l vom prescrie în cele ce urmează e o adevărate minune care vă va vindeca.

Durerea chinuitoare și senzația de disconfort și rigiditate a gâtului provocată de torticolis reprezintă o experiență neplacută, prin care am trecut cu toții, măcar fugitiv. Aceasta se ameliorează și se tratează cu ajutorul tratamentelor naturiste bazate pe căldură.

Torticolisul reprezintă contracția dureroasă a musculaturii gâtului, lucru care duce la limitarea sau chiar blocarea mobilitătii acestuia. Capul este înclinat ușor fie înainte, fie înapoi, iar mișcările acestuia sunt extrem de reduse.
Durerea se poate resimți doar la nivelul gâtului sau poate iradia către tot spatele, începând de la umeri și coborând chiar către brațe. În general, este afectat mușchiul gros al gâtului, denumit mușchiul sternocleidomastoidian, însă pot apărea tulburări și la nivelul trapezului.

Adevăratele motive pentru care medicii recomandă ochelarii de soare

Îţi trosneşti degetele? Vezi cât de NOCIV este acest obicei!

Obiceiurile alimentare care îți strică dinții. VEZI care sunt soluțiile pentru a te proteja

Durerea de gât poate fi împărțită în două categorii: durere de gât, însoțită de spasme ale gâtului sau înțepenire și spondiloza cervicală sau osteoartrita cervicală. Aceasta din urmă este o problemă des întâlnită la persoanele de vârstă medie și înaintată. Simptomele sunt durere, amorțeală sau înțepenire a capului, a gâtului sau a umărului. În cazurile grave, poate apărea o durere insuportabilă și imposibilitatea gâtului de a se roti și de a se apleca în față. Principala cauză constă în degenerarea vertebrelor sau în depuneri de calciu în zona gâtului.

Orașele în care se face cel mai mult SEX / Top 10

Ce PREȚ are oja folosită de 28 de ani de Regina Elisabeta

WOWWW!!! Cum arată Sistine Stallone, fiica lui Sylvester Stallone! / GALERIE FOTO

Durerea cauzată de torticolis poate ţine între trei zile şi două săptămâni, însă, dacă aplicaţi remediile potrivite aţi putea scurta la jumătate chinul, conform antenasatelor.ro. Duşurile fierbinţi, masajul de relaxare şi uşoare exerciţii de întindere a musculaturii gâtului sau acupunctura vă pot ajuta. De asemenea, în farmacii puteţi găsi pungi cu un gel care se încălzeşte şi poate fi aplicat pe partea dureroasă.

Există însă și alte remedii naturale, care se pot dovedi eficiente.

1. Sare încălzită

Puneţi sare caldă într-un prosop şi ţineţi-l preţ de câteva minute pe partea dureoasă. În cazul în care nu doriţi să preparaţi acest remediu în casă, găsiţi la Plafar săculeţi cu sare de baie, plante medicinale şi uleiuri antispastice, cum sunt cele de rozmarin, cimbru şi fenicul. O altă metodă care vă poate ajuta este să puneți în jurul gâtului un prosop umed și fierbinte, menținând temperatura cu ajutorul unui uscător de păr dat la minimum.

2. Preparat pe bază de arpacaș, scorțișoară, ghimbir și orez

Dacă durerea este generalizată și se intensifică la frig sau la umezeală, beți următorul amestec.
Ingrediente : 30 g de arpacaș, 4 g de scorțișoară, 7 g de ghimbir, 90 g de orez.
Preparare : puneți într-o oală scorțișoara și ghimbirul cu o cană de apă și dați în clocot, apoi lăsați la foc mic zece minute. Filtrați decoctul, adăugați-i două căni de apă, arpacașul și orezul și fierbeți totul bine. Beți de două ori pe zi.

3. Infuzii din amestecuri de plante

– infuzie din o linguriţă de frunze de coacăz negru la 250 ml de apă clocotită. Se infuzează 8 minute și se beau 3 căni pe zi, pe perioadă îndelungată.
– infuzie din mur, păpădie, sunătoare, urzică, în părţi egale. Se pune o linguriţă de amestec la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 10 minute și se beau 3 căni pe zi, pe perioadă îndelungată.
– decoct din tătăneasă, pedicuţă, sunătoare, ienupăr, muguri de pin – în părţi egale. Se pune o lingură de amestec la 250 ml de apă și se fierbe 15 minute. Se aplică cataplasme de două ori pe zi, timp de o săptămână.

Comentarii: