LIFESTYLE

TUNELUL SECRET al Reginei Maria a fost restaurat şi inclus în circuitul turistic

Tunelul secret de la Castelul Bran va fi refăcut în această vară şi va fi inclus în circuitul turistic. Este vorba despre drumul tăiat în stâncă, preferat de Regina Maria ca să ajungă mai repede din curtea interioară a castelului în frumoasa grădină exterioară.

Ca orice tunel secret care se respectă, cel de la Castelul Bran nu are o intrare care să atragă atenţia. Uşa – pare să aparţină unui corp de mobilă la fel de vechi precum clădirea, iar pe aici se intră în tunelul strâmt şi întunecos, lung de 40 de metri, care duce spre un lift, construit pe locul unei vechi fântâni, aflată acolo de aproape 700 de ani. Urmează o coborâre de 30 de metri, până la ieşirea în grădinea exterioară.

Galeria şi ascensorul au fost construite în anii ’30 ai secolului trecut. Proiectul de renovare prevede un ascensor cu pereţi din sticlă, capabil să proiecteze imagini din trecut.

ASTA nu o știai! De ce este OBLIGATORIU ca morții să fie îngropați la 2 metri sub pământ

A făcut-o LATĂ! Cum s-a prezentat premierul Grindeanu la întâlnirea cu Prințul Charles

De ce FEMEILE trăiesc mai mult decât BĂRBAȚII?

60% dintre femei se gândesc la el în timp ce fac sex. Și nu este partenerul lor!

„Îi zice tunelul timpului şi vor fi diferite holograme, în diferite zone.” a precizat pentru digi24.ro, Mihai Ponoavă, unul dintre inginerii implicați în proiect

Administratorii castelului anunță că, o dată cu introducerea tunelului secret în circuitul turistic, „vor fi prezentate, de la 1377 şi până în zilele noastre, toată activitatea şi tot ce a însemat istoria acestui castel.”

Inaugurarea va avea loc în iulie, la a 640-a aniversare de la aşezarea pietrei de temeile a fortăreţei.

DE SEZON/ Cele mai bune REȚETE cu LEURDĂ

Torta Pasqualina/ REȚETE DE WEEK-END

„Avem o casetă care conţine o monedă de aur cu chipul Reginei Maria, este vorba despre însemnele Coroanei Regale, de asemenea, acolo avem şi o cruciuliţă de la Ierusalim. Vor fi îngropate la baza castelului.” a mai precizat și Bogdana Balmuş, PR Manager Castelul Bran.

Cele mai NEINSPIRATE replici spuse în dormitor

Adio PERDELE! Vezi ce se poartă în acest an

4 Mituri despre HORMONI, spulberate de specialiști

Foto: Instagram.com

Comentarii: