SANATATE

Unde ai televizorul pus în cameră? Niciodată să nu îl aşezi în acest loc! Îţi distruge sănătatea!

Foto: Pinterest.com

 

Aşa cum arată statisticile, petrecem o mare parte a timpului în faţa micului ecran. Dacă nu ţinem cont de amplasare vederea noastră pot avea de suferit, şi nu numai.

Experţii ne spun că un ecran prea mare sau prea mic ne suprasolicită ochii şi ne poate da dureri de cap sau chiar afecţiuni oculare.

Iată care sunt recomandările specialiştilor:

Nu pune televizorul în faţa unui geam, mai ales plasmele. Ochii obosesc mai repede. Dar nici într-o cameră fără nicio sursă de lumină. E bine să fie o lumină difuză, care să vină din partea stângă.

Foto: Pinterest.com

Amplasarea televizorului trebuie să țină cont de diagonala acestuia

În funcţie de dimensiunea ecranului, televizoarele se pot clasifica în trei categorii:

De ce ai senzaţie de somn după ce mănânci: Specialiştii oferă răspunsul şi ne spun ce trebuie să nu facem

Care este VÂRSTA la care ar trebui să NU mai porţi blugi /STUDIU

  • Mici, cu diagonala între 48-56 cm
  • Medii, cu diagonala între 80-100 cm
  • Mari, cu diagonala peste 100 cm.

Dacă ţi-ai luat deja televizorul şi nu te încadrezi în recomandările noastre, schimbă-i locul. Dacă vrei să îţi achiziționezi unul nou, interesează-te de dimensiunile camerei şi locul în care vrei să îl instalezi.

STUDIU/ Ce conţine PARIZERUL de pe piață: piele de pasăre, emulsie din şorici, zgârciuri, cartilagii. PLUS: până la 19 aditivi!

Ce alimente au cel mai ridicat conţinut de PROTEINE

Cât de generos trebuie să fie DECOLTEUL în funcție de vârstă

Acum există televizoarele cu ecran plat, LCD, LED sau plasmă. Cele mai noi modele sunt foarte subţiri, oferind mai multe opţiuni de amplasare a acestuia. Există şi ecrane curbate. Specialiştii susţin că LCD-ul are cea mai mare putere de iluminare, fiind astfel cel mai dăunător ochiului fiindcă transmite cea mai mare cantitate de lumină şi de radiaţii. Cele mai potrivite ar fi cele cu plasmă. Totuşi, ca fiabilitate LED-urile sunt preferate.

Foto: Pinterest.com

Nu uita de dimensiunea camerei!

Înainte de a cumpăra televizorul măsoară şi dimensiunea camerei în care îl instalezi precum şi distanţa dintre el şi canapea. Dacă vrei un televizor cu diagonala mare, trebuie să ai o cameră pe măsură pentru a-l privi de la distanţa recomandată de specialişti.

Cum calculezi distanța potrivită

Aceasta diferă în funcţie de calitatea semnalului tv, de tipul şi definiţia ecranului. Dacă ai un tv cu tub catodic (CRT), distanţa optimă de vizionare se calculează înmulţind diagonala televizorului cu cinci.

Remediul folosit în ANTICHITATE pentru scăderea colesterolului

Descoperire extrem de importantă a cercetătorilor: Cum poate fi combătut sindromul oboselii cronice

Consumul de seminţe, pericol pentru sănătate: Semnal de alarmă tras de către medici

Petru celelalte tipuri de ecrane distanţa minimă între ochi şi televizor e bine să fie o diagonală şi jumătate, iar cea maximă de 3 ori diagonala. Te poţi orienta după tabelele următoare:

 

Unghiul şi lumina

Este important şi unghiul format din locul în care priveşti şi marginile orizontale ale ecranului. Specialiştii ne recomandă ca acesta să nu fie mai mare de 15 grade. Adică, să fie puţin mai sus. Şi aici plasmele sunt mai bune decât LED-urile şi LCD-urile, dacă te uiţi mai mult seara la tv, din cauză că suprafaţa ecranului la acestea este mult mai lucioasă.

Comentarii: