REVIEW

Plăcintă împletită cu mere / REȚETE SIMPLE

Foto: captura YouTube.com

Toamna are nenumarate bunatati care merita incercate, iar nimic nu e mai placut in zilele reci de toamna decat o prajitura de casa savurata langa o cana fierbinte cu ceai. Merele, prunele, perele, gutuile si smochinele isi pot face loc pe masa de desert in cele mai gustoare retete.

La ce folosește adâncitura de pe fundul sticlelor de vin?

Te invitam sa incerci o  reteta simpla de desert de toamna:

Timp de preparare: 30 min

Timp de gătire:  30 min

Foto: captura YouTube.com

Ingrediente (10 portii):

Aluat:

  • 550-600g faina
  • 25g drojdie proaspata
  • 1 sfert de lingurita sare
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita vanilie
  • 250 ml lapte caldut
  • 80 g unt topit
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie

Umplutura:

  • 1.2 kg mere
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri stafide hidratate
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 ou pentru uns placinta

Mod de preparare:

Topeste untul intr-o craticioara si ai grija sa nu il fierbi! Pune-l apoi in castronul cu faina, adauga putina sare, ouale batute, zaharul, vanilia si coaja de lamaie.

Pune si laptele cu drojdia, amesteca lejer si apoi framanta cu mana aluatul pana nu se mai lipeste deloc.

Unge un castron mai mare cu putin ulei, pune aluatul, acopera-l cu folie alimentara si lasa-l sa creasca intr-un loc cald, aproximativ o ora.

Cele mai controversate tipuri de pizza: cu macaroane, cu ciocolată sau cu banană și curry?

4 TESTE care te ajută să identifici mierea falsă

Marele secret al fripturii ‘în sânge’: Este sau nu periculos să o consumăm mai crudă

Intre timp, pregateste umplutura:

Curata merele de coaja, scoate-le cotoarele, taie-le cubulete si pune-le intr-o craticioara.

Stropeste-le cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze si sa nu isi schimbe culoarea. Adauga zaharul si amidonul si pune-le pe foc potrivit pana se topeste zaharul.

Lasa merele sa se raceasca putin si adauga stafidele, vanilia, coaja rasa de lamaie si scortisoara. Umplutura este gata, cremoasa si aromata.

În CÂT TIMP și la CE TEMPERATURĂ se gătește fiecare tip de carne

Până acum, am tăiat GREȘIT avocado. Iată cum se taie corect

Făina sau amidonul de porumb? Care este mai sănătoasă / BUCĂTĂRIE ROMÂNEASCĂ

Cand aluatul a crescut, scoate-l pe masa presarata cu faina si il imparte-l in doua. Intinde-l ca o foaie dreptunghiulara si cu un cutit bine ascutit taie oblic lateralele aluatului.

Foto: YouTube.com

Pune jumatate de umplutura pe prima foaie si impleteste deasupra! Fa la fel cu a doua bucata de aluat.

Pune placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Unge-le apoi cu ou batut, ca sa prinda o crusta frumoasa si aurie.

INCREDIBIL! Tot timpul acesta am gătit GREȘIT cartoful copt. Iată cum se face corect

Toate secretele despre detoxifierea ficatului: Ce se întâmplă, de fapt, cu toxinele

Placintele vor sta la cuptor, la 180 de grade, cam 30-40 de minute. Lasa-le putin la racit si pudreaza-le cu zahar.

Foto: captura YouTube.com

Pofta buna!

Comentarii: