NUTRITIE

Marele secret al fripturii ‘în sânge’: Este sau nu periculos să o consumăm mai crudă

Foto: Pinterest.com

Unii dintre noi preferăm să mâncăm friptura ‘mai în sânge’, dar nu ştim marele secret al acestui aliment. Până acum ni s-a spus că poate fi periculoasă pentru sănătate, dar specialiştii contrazic această teorie.

 

Indiferent cum preferaţi friptura, fie mai bine făcută sau ”în sânge”, lichidul care se scurge din friptură este important atât pentru prepararea corectă a mâncării, cât şi pentru sănătatea omului.

 

Totuşi, lichidul nu este sânge, ci apă amestecată cu o proteină mioglobină, care poate fi consumată fără teamă, scrie curiosity.com. Rolul mioglobinei este de a ajuta la transportarea oxigenului la celulele musculoase.

Secretele SEXUALE ale fiecărei zodii. AFLĂ ce îl incită cel mai mult!

Genialele zodiacului! Cele trei zodii de femei cu o inteligenţă sclipitoare

Care sunt cele mai PUTERNICE zodii

În mod natural, aceasta are culoarea roşu, de aceea oamenii consideră că este sânge. Mioglobina devine închisă la culoare dacă este expusă la căldură. De aceea friptura mai bine făcută nu mai este ”sângerie”, deşi mai conţine mioglobină.

Cum să prepari cafeaua PERFECTĂ

DE CE un pahar de ȘAMPANIE este la fel de sănătos ca o plimbare bună

Angelina Jolie, la cumpărături alături de fiica sa, Vivienne. VEZI cum arată mai nou actrița!

De asemenea, mioglobina determină culoarea cărnii, cu cât aceasta este mai roşiatică/mai închisă la culoare, cu atât conţine mai multă mioglobină.

Cum poți să ai o minte ageră: Studiul care te va ajuta să ai o memorie de invidiat

Sandale-VEDETĂ ale verii 2017

Semnele care îți arată că NU trebuie să refolosești o sticlă de plastic

Ce spune CULOAREA PĂRULUI tău despre CÂT de bună ești în pat

DE CE medicamentele placebo funcţionează chiar dacă pacientul ȘTIE că i se administrează placebo

Bea ZILNIC un pahar cu suc de roşii! Află cum le poți CONSERVA pentru a-și păstra toate proprietățile

Animalele cu carne roşie îşi folosesc mai mult musculatura, de aceea au mai multă mioglobină.

Comentarii: