NUTRITIE

4 TESTE care te ajută să identifici mierea falsă

Foto: Pinterest.com

Adevărat miracol din natură, mierea are efecte extraordinare pentru sănătatea noastră: calmează alergiile, energizează, îmbunătăţeşte concentrarea şi memoria, este un aliat temeinic în cazul răcelilor, ajută la cicatrizarea rănilor, îndepărtează mătreaţa, echilibrează presiunea sângelui şi este un leac excepţional împotriva chinuitoarelor insomnii!

Cu toate acestea, nu toată mierea pe care o găseşti în comerţ este identică, iar produsele ultraprocesate industrial pot fi chiar dăunătoare!

Principalul pericol în cazul mierii procesate în industria alimentaţiei este legat de temperaturile ridicate la care este topită: spre deosebire de cinstiţii apicultori, marii producători apelează la pasteurizare, supunând mierea la temperaturi extreme, de 70-80 de grade, urmate de o răcire bruscă, la 25 de grade. Astfel, mierea îşi pierde din proprietăţile sale nutritive şi devine doar un aliment dulceag care schimbă în bine gustul mâncării tale, fără prea multe beneficii!

Ce A FĂCUT Melania Trump în timp ce soțul ei purta discuții cu liderii lumii

Unde s-a ajuns… S-a inventat IAURTUL LA PLIC!

Ai probleme cu spatele? Iată modalitățile pentru a scăpa de dureri

Un alt risc la care ne supunem în ultima perioadă este mierea importată din China. Dacă electrocasnicele de această provenienţă se dovedeau mai puţin eficiente, iar adidaşii proveniţi din ţara lui Buddha îţi puteau păta reputaţia în faţa prietenilor, mierea falsă din China este mult mai periculoasă, chiar nocivă. Se pare că ea este ultrafiltrată, ceea ce înseamnă că ceara şi polenul sunt îndepărtate pe cale invazivă, ceea ce te va lipsi aproape integral de efectele sale pozitive.

Foto: Pinterest.com

În plus, unii producători diluează consistenţa mierii cu apă, sau, şi mai grav, o contamizează (involuntar, sperăm) cu antibiotice şi metale grele: îţi mai doreşti să îţi aşterni pe chip o mască formată din aceste ingrediente ultraprocesate?

NU mai porni aerul condiţionat IMEDIAT după ce urci în maşină! Iată de ce

Avertismentul ȘOCANT al unui apicultor român. Ce conține mierea de anul acesta

Descoperă mai jos patru teste care te vor ajuta să verifici dacă te numeri şi tu printre consumatorii de miere falsă:

Foto: Pinterest.com

Testul frigiderului

Depozitează mierea la frigider: mierea falsă va îngheţa, cea adevărată nu!

Testul degetului

Pune o picătură de  miere pe unul dintre degete. Mierea falsă va aluneca uşor, din cauza amestecului cu apă, în timp ce cea adevărată va rămâne „ţeapănă”, ca un adevărat soldat al sănătăţii tale.

De ce să NU îți verifici telefonul înainte de culcare

Ce trebuie să mănânci pentru a avea o siluetă perfectă

Mâncărurile care îți DISTRUG fața! DE CE ai tenul plin de coșuri și pete

Testul apei

Adaugă o lingură de miere într-un pahar cu apă. Dacă se scufundă precum vaporul Titanic, ai de-a face cu o miere adevărată. Din cauza concentraţiei de apă din formula sa, mierea falsă se va dizolva în chip nefericit.

Foto: Pinterest.com

Testul chibritului

Mierea adevărată, naturală, este inflamabilă, aşa că un chibrit scufundat în miere se va aprinde mai repede decât de obicei. Dimpotrivă, dacă ai fost păcălită cu o miere falsă, cel mai probabil apa din componenţa ei se va opune din răsputeri, învingând focul şi lăsând chibritul neaprins.

CITEŞTE ŞI: MIEREA nu se strică niciodată. Mituri incredibile despre alimente

Ţine cont de faptul că mierea adevărată este unul dintre puţinele alimente care nu expiră niciodată, aşa că rezistenţa sa este extrem de mare, şi va trebui să treacă fără nicio problemă fiecare dintre testele de mai sus!

Comentarii: