SANATATE

Vitamine pe stomacul gol? CUM trebuie să luăm vitaminele și suplimentele alimentare

 

Vitaminele si mineralele sunt importante pentru buna functionare a organismului. Desigur ca cea mai buna sursa sunt alimentele, dar, cum nu multi dintre noi ne putem lauda cu o nutritie sanatoasa, uneori avem nevoie de suplimente. Nici surplusul de vitamine nu ne face bine, de aceea este intotdeauna indicat sa ceri intai sfatul unui medic.

La fel de important este sa stii cum trebuie administrate aceste vitamine, ca ele sa fie asimilate cat mai eficient de organism.

Suplimentele de vitamine nu functioneaza nici ele oricum. Fara o alimentatie corespunzatoare, ele nu vor fi asimilate de organism, de aceea e bine sa le asociezi cu alimente care contin in mod natural vitaminele din capsula. De exemplu, tableta de vitamina C e bine sa fie luata cu un pahar de suc natural de portocale.

Truc GENIAL! Cum să scoți rufele CĂLCATE direct din mașina de spălat

Cele mai bune condimente anti-îmbătrânire

Meniuri pentru DIETĂ, în funcție de PERSONALITATEA ta

Ce se întâmplă dacă mănânci fast-food în fiecare zi

Vitaminele luate pe stomacul gol pot provoca stari de greata sau indigestie. Asta se intampla in special daca iei prea multe odata. Desi toate vitaminele pot provoca asemenea simptome, cel mai des ele apar din cauza suplimentului de fier sau a complexului de vitamina B.

Vitamina A este administrata adesea pentru mentinerea sanatatii ochilor si a pielii. Pentru a fi cat mai bine asimilata, vitamina A trebuie luata aproximativ la aceeasi ora in fiecare zi, in cantitatea prescrisa de medic. Excesul de vitamina A poate afecta functia hepatica.

Vitaminele din complexul B trebuie, de asemenea, luate la aceeasi ora in fiecare zi. Vitamina B se asimileaza cel mai bine daca e luata pe stomacul gol, insa administrata astfel poate provoca senzatia de greata sau chiar voma. In acest caz, e mai bine sa fie luate cu o cantitate mica de alimente.

Ce fructe au CEL MAI MULT ZAHĂR?

Cele mai PREȚIOASE modele de CEASURI pentru femei din 2017

În funcție de zona corpului unde îți apar coșuri, iată de ce AFECȚIUNI suferi

Adidașii Stan Smith. CUM și CU CE să-i porți

Vitamina C este necesara, printre altele, pentru mentinerea sanatatii cartilajelor, a pielii, dintilor, vaselor sanguine si a oaselor. Se poate lua cu apa, dupa masa sau pe stomacul gol, o data sau de doua ori pe zi, de preferat la aceleasi ore in fiecare zi.

Vitamina D este vitala pentru sanatatea oaselor. Poate fi luata dupa de masa sau pe stomacul gol. Medicii recomanda sa iei vitamina D inainte de culcare.

Vitamina E protejeaza celulele. Este bine sa fie administrata cu doua ore inainte sau dupa administrarea altor medicamente sau suplimente.

Vitamina K are un rol esential in coagularea sangelui si nu ar trebui administrata in paralel cu medicamente anticoagulante. La fel ca vitamina E, vitamina K trebuie luata cu doua ore inainte sau dupa administrarea altor medicamente sau suplimente.

Cele mai simple coafuri pentru păr mediu, la modă în 2017

Îţi faci multe selfie-uri şi le pui pe Facebook? Îți poți lua concediu medical!

La un pas sa devină președintele Franței. Cine e femeia puternică din spatele lui/ GALERIE FOTO

Orele cele mai PERICULOASE pentru DIETA

Calciul mentine sanatatea muschilor, oaselor, nervilor si a celulelor. Suplimentul de calciu nu trebuie administrat in acelasi timp cu suplimentul de fier. De asemenea, este indicat ca doza zilnica sa fie impartita in doua doze mai mici, pe care sa le iei separat, la cateva ore distanta.

Fierul este materia prima pentru producerea hemoglobinei. Fierul este cel mai bine asimilat de organism atunci cand este administrat pe stomacul gol. In mod normal, ar trebui sa iei suplimentul de fier fie cu o ora inaite de masa fie cu doua ore dupa, cu un pahar mare cu apa, insa se stie ca fierul este unul din suplimentele care poate provoca stari de greata. In acest caz, poate fi administrat cu o cantitate mica de alimente. Fierul nu ar trebui luat in acelasi timp cu vitamina B12 si acidul folic.

Ai cumpărat piept de pui și are pe el o linie albă? VEZI de ce NU trebuie să-l consumi

Alimentele și condimentele care ne fac FERICIȚI

De ce sunt mezelurile roşii şi de ce devin lipicioase?

Cele mai cancerigene alimente. VEZI cât de DES le consumi!

Alte suplimente care este indicat sa le iei pe stomacul gol sunt probioticele si enzimele digestive.

Vitaminele liposolubile, precum vitaminele A, D, E sau K, se administreaza cu alimente care contin grasimi.

Comentarii: