LIFESTYLE

Alimente care îţi curăţă COLONUL

Foto: Pinterest.com

Colonul este una dintre cele mai importante componente din organismul tău. Toate redizuurile şi toxinele din organism se acumulează de a lungul timpului al nivelul colonului, iar în cazul în acre nu ai parte de o digestie corectă şi o alimentaţie echilibrată, toate aceste resturi se vor descompune în interiorul organismului tău provocând anumite dezechilibre și probleme ce îţi pot pune sănătatea în pericol.

Unele alimente sunt reali aliaţi ai intestinelor tale, notează site-ul alive.com. Vezi care sunt acele alimente care îţi curăţă colonul:

Legume crude

Legumele crude şi verzi asigură enzimele digestive care să cureţe organismul şi colonul de hrana digerată ineficient.

SURPRINZĂTOR! Ce ascund de fapt bărbaţii care poartă barbă / STUDIU

Cum arată fiica lui Steve Jobs. Motivul pentru care tatăl ei NU a vrut să o recunoască

REGIM pentru 4 SĂPTĂMÂNI pentru tratarea DEZECHILIBRULUI HORMONAL

Odată cu vârsta, organismul produce tot mai puţin acid gastric şi mai puţine enzime esenţiale digestiei eficiente, ceea ce duce la acumulări de hrană nedigerată în intestinul gros.

Foto: Pinterest.com

Aceste enzime sunt foarte delicate şi procesarea termică le distruge, deci trebuie să mâncăm legume verzi. Dacă o cantitate mare de legume neprocesate sună a prea mult volum în stomac pentru tine, poţi, oricând, să încerci nişte sucuri naturale, făcute în casă.

Fibre

Nicio curăţare eficientă a colonului nu se realizează fără o cantitate suficientă de fibre. Atât solubile, cât şi insolubile, fibrele ajută contracţiile naturale ale intestinului pentru a împinge hrana spre ieşire.

Otrava din farfurie: Iată cum sunt coapte MĂSLINELE pe care le găsim în magazinele din România!

Cafeaua cu SARE: Noua fiţă recomandată de specialişti

Cum să porți blugii pentru a părea mai SLABĂ

Dacă aceste mişcări şi contracţii ale intestinului sunt rare, sau nu destul de puternice, apare constipaţia şi alte probleme legate de acumularea de toxine în organism.

Foto: Pinterest.com

Colonul tău are nevoie de circa 30 de grame de fibre zilnic pentru a funcţiona sănătos.

Apa minerală, marele duşman al corpului tău: De ce te îngraşi când o consumi

Ce ceaiuri să bei în funcție de GRUPA DE SÂNGE

Cum scapi de kilogramele în plus cu banalul LEUȘTEAN

Probiotice

Alimentele probiotice şi prebiotice ajută la menţinerea unui număr optim de bacterii bune în intestin. Probioticele ca iaurt, kefir, varză murată, murături conţin tulpini de bacterii bune, cum ar fi lactobacillus sau bifidus.

Fasolea şi seminţele de in conţin fibre solubile printre care şi inulina, un prebiotic folosit de bacteriile din intestin ca hrană, deci sunt prebiotice.

Ți se spune mereu să bei 2 litri de apă pe zi, dar ai idee DE CE?

Știi CÂND și CUM trebuie să bei apă pentru a ajunge la greutatea ideală?

Apa

Colonul nu se poate curăţa fără o cantitate necesară de apă. Fibrele absorb apa, deci orice cură de detoxifiere şi curăţare a colonului necesită consumul a peste 2 litri de apă pe zi, altfel apare constipaţia.

Comentarii: