NUTRITIE

Alimente nerecomandate de specialişti: Îţi afectează starea de spirit

Foto: Pinterest.com

La asta nu te-ai fi gândit până acum. Acestea spun alimentele care îţi afectează starea de spirit. Specialiştii ne recomandă să le evităm dacă vrem să avem moralul la cote ridicate.

 

Știm că există câteva produse alimentare care ne fac să ne simți mai fericite, dar se pare că sunt și unele care ne influențează negativ buna dispoziție. Motivul pentru care se întâmplă acest lucru este că ele nu se potrivesc cu nevoile creierului.

 Alimentația are un impact semnificativ asupra corpului. Nu este vorba numai de sănătatea fizică, ci și de starea mentală. Pentru că mulți oameni nu știu acest lucru, iată care sunt alimentele care pot afecta starea de spirit:
Băuturile carbogazoase

Băuturile carbogazoase conțin o cantitate mare de zahăr. Acesta este absorbit imediat în sânge, crescând astfel nivelul de energie, cu efect temporar. Rezultatul final este o dispoziție deprimantă.

Nectar de agave

Nectarul de agave este cunoscut ca o alternativă sănătoasă de îndulcitor la zahăr, pentru că nu afectează zahărul din sânge. Cu toate acestea, consumul excesiv crește riscul de sindrom metabolic și instabilitatea stării de spirit. Este recomandat să eviți să bei băutura ”naturală”.

Studiul care nu o să le placă bărbaților: Munca gospodărie, esențială pentru sănătate

Alune sărate

Alunele sărate sunt bogate în sodiu și arome artificiale, ceea ce nu este bun pentru sănătatea ta. Persoanele care le consumă se simt obosite și triste. Recomandat este să optezi pentru cele nesărate și crude sau numai coapte.

Cafea

Cafeaua conțin cafeină și este legată de anxietate. Nu numai că poate afecta somnul, ci poate provoca coșmaruri – din cauză că prin consul excesiv de cafea crește nivelul de cortizol din creier. Așadar, cel mai bine ar fi să bei numai o ceașcă de cafea, dimineața.

Cartofi prăjiți

Cartofii sunt sursă de carbohidrați rafinați, grăsimi saturate și conțin o cantitate mare de sare, connform click.ro. Îți oferă un stimul de energie pentru moment, dar după două ore te simți obosită, lipsită de energie și simți că îți este foarte somn.

Comentarii: