NUTRITIE

Alimentele INTERZISE pe timp de caniculă: Ce trebuie să consumi şi ce trebuie să eviţi

Foto: Pinterest.com

Îţi oferim o serie de sfaturi extrem de importante pe care nu trebuie să le ocoleşti în această perioadă. Indiferent că eşti în concediu sau nu, canicula este extrem de periculoasă. Există o serie întreagă de alimente pe care nu trebuie să le consumi în aceeastă vară toridă, dar şi multe altele pe care nu trebuie să le ocoleşti cu niciun chip.

 

Fie că este din fructe, vanilie sau ciocolată, înghețata este o adevărată plăcere, mai ales pe timp de caniculă. Însă efectul ei este răcoros doar pe moment. Asta pentru că la aproximativ o oră după ce mâncăm o înghețată, temperatura corpului începe să crească.

 

Puteți în schimb să înlocuiți înghețata din magazine cu una făcută în casă. Puneți la congelator câteva fructe, iar după câteva ore le pasați în robotul de bucătărie. Veți obține o înghețată delicioasă și sănătoasă. În plus vă veți răcori, pentru că organismul nu depune eforturi mari pentru a digera fructele. Bineînțeles, puteți consuma fructele ca atare, mai ales dacă sunt bogate în apă și puțin reci.

Clătite cu zucchini și iaurt grecesc, dulci sau sărate/ MIC DEJUN SĂNĂTOS și HRĂNITOR

Cum să ai cele mai lungi gene

Care este meniul unei franțuzoiace? Iată secretul datorită căruia își păstrează silueta!

De exemplu pepenele roșu, deși e dulce, are puține calorii, doar 5% glucide și multă apă, legumele cu frunze verzi care iarăși ajung până la 90% apă.

Când este foarte cald afară, stați departe de tot ce înseamnă alimente grase şi prăjite, adică bogate în calorii. Nu evitați însă alimentele picante, precum ardeiul iute!

INCREDIBIL! Tot timpul acesta am gătit GREȘIT cartoful copt. Iată cum se face corect

Care sunt cele trei ALIMENTE pe care TOȚI nutriționiștii le evită

Articolele vestimentare care au impact direct asupra sănătății tale

Gândiți-vă însă de două ori înainte de a bea o bere rece! Berea, chiar dacă e rece, fiind bogată în alcool și glucide, de asemenea are același efect. Alcoolul produce o vasodilatație care împiedică răcorirea adecvată a pielii.

5 BĂUTURI digestive pe care trebuie să le servești după o masa copioasă

Dacă vreți să vă racoriţi alegeți mai degrabă un ceai cald. Un ceai cald, supă caldă, produce transpirație abundență în timp scurt și senzația de răcire.

Este însă important ca atunci când mâncați ceva cald sau picant, aerul să fie unul uscat, conform puterea.ro. Dacă este umiditate în atmosferă, nu o să vă racoriţi, pentru că transpirația nu se va evapora.

Comentarii: