NUTRITIE

Cât de PERICULOS poate fi uleiul pe care îl folosim. Vezi recomandările specialiștilor!

Foto: Pinterest.com

Alimentele de bază, adică făina, zahărul şi uleiul, trec prin numeroase procese chimice înainte de a ajunge pe masa noastră. Puţini dintre noi se gândesc însă că un produs rafinat a fost secat de toţi nutrienţii. Iar pe lângă faptul că acestea nu ne mai hrănesc, ne pot face mult rău.

Dacă despre făină și despre zahăr am scris aici, iată cum stau lucrurile în cazul uleiului rafinat, obţinut prin procedee chimice:

Uleiul este un alt aliment nelipsit din orice cămară şi care trece prin numeroase procese de rafinare.

„Rafinarea se face prin mai multe procedee, unele sunt doar fizice, prin diverse procedee fizice, chiar şi încălzire sau prin procedee chimice, prin extragere cu solvenţi în cazul anumitor uleiuri şi există riscul că acei solvenţi să rămână de fapt în produsul finit şi să nu ne facă bine” spune consultantul în nutriție Cristian Mărgărit.

Ținutele cu mii de like-uri pe rețelele de socializare / IUNIE 2017

Cum te dau de gol HAINELE alese în privința stării tale emoționale

„Se obţine prin procese complexe de expunere a acestui ulei presat la temperaturi înalte, la presiuni şi la extragere cu solvenţi şi bineînţeles că şi pe parcursul acestui proces au loc diferite procese de degradare a acelui ulei care nu mai este acea substanţă şi ea bogată în nutrienţi pe care ar trebui să o consumăm în mod natural şi acest ulei şi el predispune mai mult la creşterea coesterolului şi la apariţia riscului pentru boli cardiovasculare” completează și medicul primar medicină generală, Dr. Andreea Dragomirescu, conform digi24.ro.

Foto: Pinterest.com

„Iarăşi din foarte multe uleiuri, tot cu ajutorul solvenţilor sau cu anumite metode, se scot anumite substanţe utile înainte că aceste substanţe să fie vândute. Şi mă gândesc aici la uleiul de palmier din care se poate scoate vitamina E, la uleiul de floarea soarelui din care se poate scoate lecitină sau chiar vitamina E, sunt f multe situaţii în care din ulei e scos un factor activ. Un alt ex ar fi şi uleiul de seminţe de struguri. Se pot scoate polifenolii şi ţie ţi se vinde un ulei care de fapt nu mai are beneficiile seminţelor de struguri” mai adaugă Cristian Mărgărit.

Cum se prepară CORECT pastele. Secretul din bucătăriile restaurantelor

Asta e dieta momentului: Slăbeşti 4 kilograme în doar 5 zile

REVOLUȚIE în domeniul nutriției! Dietele personalizate înlocuiesc vechile reguli / STUDIU

Uleiurile presate la rece, mai sănătoase decât cele rafinate

Soluţia este aşadar să alegeţi uleiurile presate la rece, nefiltrate. Iată cum le puteţi deosebi de cele rafinate:

Sedimentele în cazul uleiurilor nefiltrate sunt absolut normale şi există situaţii în care anumite grăsimi încep să se întărească şi se lasă la baza sticlei. Acesta nu e un lucru rău, acela din contra sunt grăsimi foarte stabile termic şi un ulei care se întăreşte cum ar fi uleiul de cocos sau o să vedem la uleiul de măsline băgat în frigider că el se întăreşte.

Greșeli făcute în dietă. VEZI ce NU trebuie să faci dacă vrei să slăbești

Cum îți poți da seama că te înșală după MODUL în care face sex

Ne dor dinții pentru că ne-a tras curentul. Mit sau adevăr?

Pe de altă parte, procedeul de rafinare prin care trece uleiul nu conduce automat la concluzia că nu trebuie să mai consumaţi niciodată aceste produse, ci să reduceţi cât mai mult cantitatea zilnică.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: