NUTRITIE

Ce tip de ”CUPLU” faci cu mâncarea?

Foto: Pinterest.com

Relaţia cu hrana e ca o relaţie de cuplu. O relaţie armonioasă cu persoana iubită, în care găseşti un echilibru între libertate şi angajament, îţi oferă posibilitatea de a te manifesta aşa cum simţi, fără a avea sentimente de vinovăţie. Treci prin stări diverse, de la bucurie, extaz, curiozitate, până la dezamăgire şi furie. Ai parte de momente picante, dulci, amare sau sărate. Însă toate aceste trăiri sunt cât se poate de reale, de vii şi de aceea te hrănesc şi îţi dau energie.

Cred că ăsta este avantajul principal al unei alimentaţii sănătoase: putem savura de toate fără să ne simţim vinovaţi. Avem libertatea de a ne hrăni cu de toate, atâta timp cât ne respectăm organismul şi menţinem un echilibru între capriciile noastre şi poftele lui. Exact ca într-o relaţie.

O relaţie armonioasă cu mâncarea ne face să experimentăm gusturi diferite la intensitate maximă, încât nu simţim nevoia exceselor. Mâncarea adevărată nu doar că ne produce plăcere, dar ne dă energie şi vitalitate, notează blog-ul zambetsisanatate.ro.

Foto: Pinterest.com

 

Mulţi oameni care își doresc să slăbească spun că se simt vinovaţi când mănâncă ceva bun, mai ales dacă este vorba de un desert dulce, trădându-şi astfel intenţia de a mânca mai sănătos. E ca ca atunci când te simţi vinovat că ţi-ai înşelat partenerul de viaţă de care erai odată îndrăgostit, dar de care te-ai plictisit. Aşa că la prima ocazie te arunci în braţele unui străin misterios; pe moment simţi un fior de plăcere că faci ceva nepermis, însă apoi te mustră conştiinţa. Dar asta nu te împiedică să apelezi la el din ce în ce mai des.

Leguma care te face să arăţi mai bine: Iată marele SECRET

Unde se formează senzația de FOAME și cum o putem controla

Ce trebuie să faci când cei mici se joacă pe telefon: Sfaturi pe care nu trebuie să le rateze niciun părinte

De ce nu dau rezultate dietele restrictive

Dacă ai o relaţie lipsită de libertate, în care eşti încorsetat de celălat, cu atât mai mult simţi nevoia să evadezi. Exact la fel e şi cu dietele restictive. Ispita de a folosi dulciurile ca un amant la care apelezi cu disperare va fi uriaşă, tocmai pentru că nu îţi laşi libertatea de a te manifesta. Mulţi se gândesc că libertatea duce la excese, însă atunci când persoana alături de care eşti îţi oferă posibilitatea de a fi tu însuţi, restul e de prisos. Dietele restrictive nu dau rezultate pentru că relaţia pe care o construieşti cu mâncarea se bazează pe frustrări.

Foto: Pinterest.com

Dependența creată de junk-food

Mai sunt şi relaţiile distructive, în care modul de a fi al celuilalt îţi face rău, eşti conştient de asta, dar nu ai puterea să pui capăt. Cam aşa se întâmplă cu junk food-ul. Devii dependent de ceva rău, ştii asta, dar nu găseşti motivaţia să ieşi din cercul vicios.

De ce serialul „Game of Thrones” NU a fost nominalizat la Emmy 2017

Cine sunt și cum arată cele mai BOGATE femei din lume

De ce micul prințul George este DESCURAJAT să aibă un prieten foarte bun la școală

Persoana iubită nu ar trebui să devină o obsesie. Şi nici mâncarea.

Comentarii: