REVIEW

Cum cureți bijuteriile din AUR fără să le strici

Foto: Pinterest.com

Nu-ți  mai place cum arată culoarea inelului tău de aur? Lănțișorul de la gât și-a schimbat culoarea și nu mai strălucește? Există mai multe trucuri care te ajută să îți cureți aurul. Iar mai jos poți regăsi câteva dintre acestea.

CITEȘTE ȘI: CUM ne influențează vremea necesitățile NUTRIȚIONALE. De ce să ții cont

Aurul este numit deseori comoară veșnică, un epitet pe care l-a câștigat nu numai ca pe un echivalent monetar mondial, ci și datorită calităților fizice ale metalului. Arheologii găsesc în mod regulat obiecte vechi de aur, conservate de-a lungul secolelor și aproape în starea inițială după tot acest timp. Cu toate acestea, chiar și comorile veșnice își pierd strălucirea originală și necesită o curățare corectă.

Modalități prin care poți să cureți aurul

Pune bijuteriile de aur sau obiectele din aur în apă caldă în care ai pus și lichid de curățare. Utilizează ușor o periuță de dinți pentru a îndepărta murdăria. Clătește bine bijuteriile și șterge-le cu o cârpă moale.

Cum poți avea grijă de bijuteriile de aur?

Bijuteriile de aur pot fi delicate. Pentru a avea grijă de acestea, trebuie să urmezi doar câteva reguli simple. Dacă este posibil, dă-ți jos bijuteriile înainte de a face curat în casă, pentru a evita orice contact cu produsele de curățare.

CITEȘTE ȘI: Mare atenţie! Simptomele care anunţă LEUCEMIA

De asemenea, este indicat să le dai jos și înainte de proceduri cosmetice, precum o vizită la saună sau alte tratamente care implică schimbări rapide ale temperaturii. Nu purta bijuteriile când înoți în piscină, deoarece clorul poate afecta metalul.

Strategii pentru curățarea aurului

Dacă bijuteriile tale de aur au o valoare de piață ridicată sau dacă sunt importante pentru tine din motive sentimentale, cea mai bună decizie este să apelezi la serviciile unui bijutier profesionist pentru a curăța aurul. Poți cumpăra, de asemenea, un produs de curățare comercial pentru a curăța bijuteriile. În cazul în care bijuteriile tale din aur conțin și alte elemente, cum ar fi diamantele, perlele, smaraldele sau alte pietre, este important să iei în considerare și modul în care ar trebui să fie curățate aceste elemente. Perlele, de exemplu, trebuie curățate cu grijă pentru a evita deteriorarea.

Cum să cureți aurul cu ușurință?

Ai posibilitatea de a utiliza o varietate de produse de uz casnic pentru curățarea aurului. Dar trebuie să ai grijă pentru că o tehnică greșită de curățare poate deteriora obiectele delicate valoroase. Dacă este posibil, încearcă să testezi tehnicile de curățare înainte de a le folosi sau să crești treptat concentrația soluțiilor și timpul de curățare.

CITEȘTE ȘI: De ce femeile sunt MAI NERVOASE decât bărbații

O modalitate delicată de a curăța aurul implică câteva ingrediente simple – lichid de curățare, apă caldă și o periuță mai moale. O periuță de dinți cu perii aspri poate deteriora bijuteriile. Umple un castron cu apă caldă și o cantitate mică de lichid de curățare, lasă bijuteria de aur câteva minute în castron, după care poți utiliza periuța pentru a îndepărta cu ușurință murdăria. Poți aplica această metodă la bijuterii, ornamente și alte obiecte.

Comentarii: