LIFESTYLE

Cum poți să-ți SCHIMBI viața învățând să investești în tine

Foto: Pinterest.com

Dacă l-ai dezbrăca pe Bill Gates de posesiuni și l-ai lăsa pe străzi… s-ar întoarce rapid la o viață confortabilă și cu venituri mari. De ce?

E simplu. Pentru că Bill Gates are o tonă de ”capital uman”, adică acel „cumulul de competențe, cunoștințe, abilități sociale și creativitate, alăturate capacității de muncă în vederea câștigului economic”, așa cum definește Wikipedia „capitalul uman”.

Dacă Bill Gates ar rămâne subit fără nimic, ar putea, cu ușurință, să se ducă la orice companie din lume și să-și ofere serviciile și cunoștințele contra unui salariu cu foarte multe zerouri. Cel mai productiv lucru pe care îl poate face oricine este să se axeze pe propriul capital uman, în loc să alerge după fel de fel de joburi.

Iată mai jos o listă cu 10 provocări care îți vor schimba, cu siguranță, viața, este provocarea lansată de Grant Hensel, cofondator și  CEO al startup-ului Viibrant, startup care s-a remarcat în domeniul educației on-line.

Ia-le ca pe niște provocări și vei vedea cât este de simplu.. după ce le treci cu brio!

1. Descoperă-ți atuurile

Ce știi să faci cel mai bine? Întrebarea este foarte simplă, dar incredibil de puternică! Cei mai de succes oameni din lume au descoperit lucrurile la care se pricep cel mai bine și și-au construit viețile în jurul acestor atuuri.

Foto: Instagram.com

2. Fă-ți un jurnal

Măcar pentru o săptămână, scrie într-un jurnal lucrurile pe care vrei să le faci și la sfârșit, compară ce ai scris cu ce ai reușit să faci pentru a vedea care au fost punctele slabe și cele puternice.

Acesta este un exercițiu care îți va demonstra cât timp pierzi pe lucruri neînsemnate, pe activități inutile. Cât timp petreci verificând mailul? Cât timp petreci pe Facebook? Cât timp stai, dând scroll pe net, fără să faci nimic de fapt?

O nouă CONDAMNARE pentru Johnson & Johnson! Pudra de talc ar fi cancerigenă

Cum scăpăm de mai multe boli grele: Efectul uluitor al unei banane

Propriul scris dezvăluie bolile de care suferi. Analizează-l și tu!

3. Setează-ți țeluri și verifică mereu progresele înregistrate

Care este țelul tău nr. 1 în acestă săptămână? Deseori ne surprindem singuri alergând după lucruri inutile și uităm că avem lucruri mult mai importante cărora ar trebui să le dedicăm timpul nostru. Este vechea poveste „urgent vs.important”. Ne petrecem timpul ocupându-ne de lucruri „urgente”, mici, când, de fapt, ar trebui să acordăm cea mai mare atenție lucrurile importante (dar nu și urgente).

Săptămâna aceasta, încearcă să lupți împotriva haosului și setezăți un țel important pe care trebuie să-l atingi în maxim 7 zile. Poți să alegi și alte două țeluri secundare dacă te simți ambițios, dar nu mai mult de atât.

Analizează-ți rezultatele la sfârșitul săptămânii. Țelurile impuse te-au ajutat să te organizezi mai bine?

4. Găsește-ți un mentor

Aceasta este o provocare mai dificilă, dar benficiile merită, cu siguranță.

Fă o listă cu toți oamenii pe care îi cunoști în funcție de experiența profesională pe care o au. Încearcă să te întâlnești cât mai des cu oamenii din vârful listei și află-le părerea în diferite domenii care te interesează sau cere-le un feedback pentru proiectele tale.

Relațiile tip mentor sunt o sursă puternică de informație, inspirație și conexiuni – nu rata asemenea experiențe niciodată!

Trei ULEIURI pentru a reinventa preparatele din bucătărie

Ce spune CULOAREA OCHILOR tăi despre starea ta de sănătate

5. Citește o carte bună

Cărțile bune sunt ca niște pachete pline de idei, puse în perfect echilibru de un scriitor genial și aduse la ușa ta pentru a fi asimilate. De ce nu ai profita de o sursă nesecată de idei și informație?

Mai jos ai o listă cu cărțile mele preferate despre business. Te provoc să citești măcare una din ele pe lună:
Good to Great – Jim Collins
Made to Stick – Chip and Dan Heath
Reality is Broken – Jane McGonigal
Mavericks at Work – William Taylor and Polly LaBarre
The Lean Startup – Eric Ries

Fiecare dintre aceste cărți au adus schimbare în viața mea și în felul în care îmi conduc businessul. Citind aceste cărți e ca și cum ai angaja cel mai tare consultant la prețul de 10 dolari.

De ce ne este greu să reținem NUMELE persoanelor cunoscute RECENT

Cum să ai cele mai frumoase violete de Parma. TRUCURILE SIMPLE folosite în florării/ GALERIE FOTO

6. Formează-ți tabieturi

Ce lucrui faci zi de zi? Nu ai un tabiet? Atunci formează-ți unul!  Iată mai jos doar  câteva idei:

  • Începe un blog
  • Învață ce va nou în fiecare zi
  • Fă sport
  • Cunoaște un om nou
  • Scrie-ți ideile, oricât de naive ți s-ar părea

Ori alegi una dintre ideile de mai sus, ori poți să găseseti altceva, care te atrage mai mult. Vei transforma, negreșit, activitatea într-un obicei, un tabiet.

7. Formează-ți un brand personal

Cum arată prezența ta online? Ce găsești dacă îți cauți numele pe Google? Te sfătuiesc că-ți creezi un CV Infografic. Ce înseamnă asta?
Un CV Infografic este un CV mic, elegant, făcut pe pagină online, care arată cititorului competențele tale într-un mod creativ și curat.

Data viitoare când vrei să aplici pentru un job sau vrei să te prezinți cuiva, le poți da un simplu link unde vor afla tot ce au nevoie să știe despre tine și activitatea ta.

Foto: Pinterest.com

8. Fii recunoscator

Să fii recunoscător este o trăsătură incredibil de puternică. Uimitor, dar având o mentalitate pozitivă te va face mult mai productiv și eficient în ceea ce faci (și în general mai fericit).
”Am început să fac asta acum câteva luni. Într-o săptămână de când am pornit pe acest drum am început să am niște sesiuni incredibile de brainstorming care m-au ghidat către cea mai bună idee din viața mea. Am învățat să fiu recunoscător pentru cele mai mici lucruri și am ajuns să fiu mult mai productiv, cu mintea mai limpede și mai creativă” susține Grant Hensel.

9. Găsește-ți scopul

A avea un scop este cel mai important lucru în viață. Te ajută să te trezești dimineața și te ține treaz noaptea. Oricine a realizat lucruri mărețe a făcut-o urmărind un scop, observând că în lume sunt multe lucruri greșite care au nevoie de o rezolvare.

Care este scopul tău? Pentru ce muncești acum? Alocă o oră din zi pentru relaxare și pentru a reflecta la lucrurile de care îți pasă cel mai mult. Nu sări peste această provocare! Beneficiile vor dura o viață întreagă!

Preparate pe care chefii NU îți recomandă să le comanzi la restaurant

Sfaturi utile ale specialiştilor: Ce trebuie să mănânci pentru a îți creşte părul

DURATA ideală a programului de exerciții fizice pentru slăbit

10. Găsește răspunsuri la întrebări

Oricând ai o curiozitate sau îți dai seama că nu știi ceva, caută imediat răspunsul. Doar așa vei învăța, vei evolua constant și vei avea succes. Nu uita: Informația înseamnă putere!

Comentarii: