MODA

Cum să faci cumpărături în mod INTELIGENT

Foto: Pinterest.com / Net-a-Porter.com / Matchesfashion.com

Deși femeile nu ar recunoaște acest lucru niciodată, nu este nevoie să avem un dulap imens, ci doar unul bazat pe piesele potrivite.

„Cu ce să mă îmbrac astăzi??!!“ De câte ori nu am exclamat asta, când am deschis dulapul (de obicei, plin de haine, fie vorba între noi!)?  De câte ori nu am constatat că ne lipsește exact bluza care întregea perfect outfitul sau exact accesoriu care servea pentru a finaliza o ținută impecabilă.

Ni se întâmplă tuturor, deopotrivă femei sau bărbați, iar motivul este simplu: nu am investit în suficiente piese clasice, de calitate, cu o durată mai mare de un sezon, acele piese care nu ies niciodată din modă și cu care, apelând la creativitatea noastră, ne-ar fi extrem de ușor să alăcătuim ținute impecabile, clasice sau în tendințele modei, extravagante sau cuminți, în funcție de ceea ce vrem să marcăm în ziua respectivă.

Faptul că ne lăsăm influențate numai de imaginile „cool“ de moment sau de așa-numitul  ”must have” este complet lipsit de fundament dacă suntem sincere cu noi. Putem crea un look modern, în trenduri, doar apelând la câteva piese ”ultimul model”.

„Vă rup frunzele?” auziți când cumpărați ridichi. VEZI de ce ar trebui să spui NU

Cele mai frecvente GREȘELI pe care le faci când gătești cu ulei de măsline

SENZAȚIONAL! La 52 ani, și-au pierdut copilul la Colectiv. Acum, au o fetiță!

Acestea sunt întrebările și răspunsurile pe care ar trebui să le avem în vedere înainte de a face o nouă achiziție, dacă ne dorim să facem cumpărături în mod inteligent și echilibrat, salvându-ne banii pe care de cele mai multe ori în aruncăm pur și simplu… într-un dulap.

Vă prezentăm astăzi câteva sfaturi pentru a vă crea o garderobă completă, eficientă și care să reziste tendințelor modei apărute între timp.

Pentru că vreau acest articol  vestimentar sau accesoriu?

Prin răspunsul dat la această întrebare nu trebuie să încercăm să justificăm cumpararea în ochii proprii, ci să răspundem la întrebarea dacă într-adevăr avem sau nu nevoie de el? Me va fi de ajutor? Știu deja cu ce să-l asortez astfel încât să se potrivească sau am deja ceva similar?

Se însoară prințul Harry?

BULINELE: de pe marele ecran de ieri până astăzi, în tendințele lui 2017

Albă ca Zăpada de Siberia. Povestea fetiţei albinoase pe care se bat AGENŢIILE de modele

Fii onestă cu tine însăți!

Sunt fascinată de numele designerului sau chiar îmi place foarte mult? Îl pot purta cu diferite ocazii și cu diferite combinații? Sau este ostentativ și îl voi folosi doar la ocazii speciale? merită într-adevăr bugetul pe care îl voi aloca?

Mi-l pot permite?

Pentru a merita investiția făcută, un articol vestimentar trebuie să se preteze a fi purtat în mai multe ocazii și, în plus, să avem deja ceva cu care să-l asortăm, cu alte cuvinte, să nu necesite și alte achiziții pentru a putea să-l purtăm. Mai mult, articolul respectiv ni se potrivește perfect sau are nevoie de ajustări la o croitorie de specialitate? O rochie pe care o cumpărăm pentru o ocazie specială poate fi purtată de mai multe ori și cu late ocazii. Poate fi o piesă clasică, chiar dacă nu foarte ieftină, dar care ne va ajuta în următorii câțiva ani. Aceasta este o investiție  care merită să fie făcută!

MITURI despre ceea ce îşi doresc BĂRBAȚII în dormitor

Genialele zodiacului! Cele trei zodii de femei cu o inteligenţă sclipitoare

Se potrivește stilului meu? Îi adaugă valoare?

Acesta articol nou este în concordanță cu stilul meu? Se potrivește cu restul pieselor pe care deja le am în garderobă?

Sfaturi pentru cumpărături inteligente și direcționate

Alege haine „atemporale“

Pentru ținute impecabile, bazate pe elemente de calitate, este mai bine să investim în piese vestimentare care sunt ușor de asortat indiferent de trendurile de moment.  Pentru a face acest lucru, orientează-te spre:

  • Tăieturi „clasice“. Sacourile, pantalonii, jachetele, cu o croială clasică sunt eterne. Uitați-vă la zecile de piese la modă acum 20 de ani, care se poartă și astăzi cu același mare succes, de parcă ar fi lansate chiar ieri. Sfat: cumpără o piesă clasică,dar care nu are diverse aplicații pe ea. Acestea sunt detaliile care scot în evidență imediat ”vârsta” lor.
  • Țesături rezistente și de calitate care trec testului timpului. Atingeți materialul și simțiți-i consistența. Nu ar trebui să fie prea ușor, nici transparent și nici să se șifoneze prea ușor. Cusăturile trebuie să fie rezistente. La fel,  nasturii sau fermoarele aplicate.
  • Piese de calitate și clasice. Perechea perfectă de pantaloni negri, cămașa albă, blazerul negru, un trench bej – toate acestea vor vostitui baza, acel mic „patrimoniu“ de stil care va fi întotdeauna util. De la acestea se va pleca inclusiv  pentru a asorta ultimele noutăți în materie de articole de îmbrăcăminte.

Comentarii: