REVIEW

Cum să păstrezi sosul guacamole ca să NU îşi schimbe culoarea?

Foto: thespruceeats.com

Dacă eşti un fan al fructelor de avocado şi îţi place să faci vestitul preparat mexican, numit guacamole, probabil că te-ai confruntat deja cu o dilemă: sosul guacamole nu îşi păstreaază culoarea verde dacă nu-l consumi pe tot o dată.

CITEȘTE ȘI: Dieta cu AVOCADO. Reduce nivelul colesterolului și te ajută să scapi de kilogramele nedorite

Avocado este o sursă excelentă de grăsimi sănătoase, proteine, fibre şi vitamine. El înlocuieşte cu succes untul şi îl poţi folosi cu încredere pentru un mic dejun de post. Un avocado care are coaja verde este mai potrivit pentru salate, în vreme ce unul care are coaja maronie va fi mai cremos şi mult mai indicat pentru sosuri, cum ar fi guacamole.

Guacamole, un preparat inspirat din bucătăria mexicană

Ca să faci cel mai bun guacamole trebuie să ai un fruct de avocado moale pe care să-l pisezi cu furculiţa (ca să aibă o textură mai rustică) şi să-l amesteci cu sare şi zeamă de lime.

Aceasta este reţeta cea mai simplă, însă dacă preferi să-l îmbunătăţeşti poţi să adaugi ceapă roşie tocată mărunt, fulgi de ardei iute, frunze proaspete de coriandru şi roşii pentru un sos guacamole mai aromat.

CITEȘTE ȘI: Perfecte pentru DIETĂ și CANICULĂ: PASTE din zucchini cu sos de avocado

Dacă ai preparat o cantitate mai mare de guacamole, probabil că ai constatat deja că el se oxidează foarte uşor şi capătă o culoare maronie. Ca să nu adaugi o cantitate prea mare de zeamă de lămâie care îi poate afecta gustul, există o metodă eficientă ca să păstrezi sosul guacamole.

Cum să păstrezi sosul guacamole ca să nu îşi schimbe culoarea?

Cea mai bună metodă ca să păstrezi sosul guacamole până a doua zi fără să se oxideze este să pui apă călduţă peste el, recomandă site-ul thekitchn.com După ce l-ai preparat, se pune într-un recipient de sticlă, iar deasupra se acoperă cu un strat de apă înainte de a închide ermetic vasul.

Foto: thekitchn.com

Acest lucru va împiedica oxidarea, astfel că sosul îşi va păstra culoarea verde proaspătă.

CITEȘTE ȘI: Cum poți face un avocado crud să se coacă în 10 minute

În dimineaţa următoare când vrei să mănânci un toast cu guacamole trebuie doar să scurgi apa şi să amesteci bine compoziţia. Acest mic truc împiedică oxidarea şi nu afectează cu nimic gustul preparatului.

Foto: thekitchn.com

Comentarii: