FRUMUSETE

CUM să te apuci de sport și SĂ NU RENUNȚI

De cele mai multe ori, deși ne străduim din răsputeri, masa de Paște, vizitele în familie sau petrecererile cu prietenii, își lasă amprena aspura noastră, iar primul lucrcu unde constaăm asta este… la cântar!

Dacă vrem să revenim la fomele inițiale cât mai rapid, alături de o dietă adecvată, este necesar să ne apucăm de sport, o decizie frecvent abandonată după câteva săptămâni.

Prin urmare, iată câteva idei care să te ajute să depășești stadiul de intenție și să nu renunți la sport. Sperăm să îți fie de folos!

Primul lucru pe care te sfătuim să-l faci după ce ai decis că e nevoie de sport și de mai multă mișcare în viața ta este să te miști, pur și simplu. Poți începe cu a merge pe jos ori de câte ori se ivește ocazia unei deplasări scurte. De asemenea, poți renunța la scările rulante și chiar la lift, dacă nu stai la un etaj prea sus.

De ce fac oamenii sex NOAPTEA?

Cea mai UȘOR DE MANIPULAT femeie, în funcție zodie. VEZI ce nativă este vizată

Adidașii Stan Smith. CUM și CU CE să-i porți

Cele mai simple coafuri pentru păr mediu, la modă în 2017

Mireille Guilliano, autoarea bestsellerului “Franțuzoaicele nu se îngrașă”, recunoaște că nu i-a plăcut niciodată să meargă la sală, însă chiar dacă are apartamentul la etajul 13, întotdeauna urcă pe jos, iar asta a ajutat-o să fie mereu în formă.

O altă idee este să renunți la a comanda mâncare prin curier, mai ales dacă magazinul de la care faci comanda este în apropiere. Dacă chiar vrei sushi, ai putea merge să-ți cumperi chiar tu…

Orele cele mai PERICULOASE pentru DIETA

Ai cumpărat piept de pui și are pe el o linie albă? VEZI de ce NU trebuie să-l consumi

Alimentele și condimentele care ne fac FERICIȚI

Fixează-ți obiective realizabile

Dacă ultima dată când ai participat la o activitate sportivă a fost crosul liceului, e inutil să te gândești că anul acesta vei participa la maraton. Mai întâi trebuie să ții cont de starea fizică a organismului și să o iei ușor. Dacă-ți place alergarea, specialiștii spun că e bine să începi cu ședințe de maximum 15-20 de minute în primele săptămâni, urmând să crești durata antrenamentelor progresiv. De asemenea, vei putea crește și frecvența, dar la început nu ar trebui să faci sport mai des de două ori pe săptămână.

Atenție la antrenor

Știm că o admiri pe prietena ta suplă, care merge la sală aproape zilnic și e la curent cu tot ce e la modă în materie de trenduri de fitness. Chiar dacă ea e binevoitoare și te invită să vă antrenați împreună, ar fi mai bine să o refuzi. Nivelul ei de pregătire fizică este mult mai avansat decât al tău iar nevoile voastre de a face sport sunt foarte diferite. E ca și cum ai încerca să alergi pe lângă campionul mondial – inutil și frustrant pentru amândoi! Poți opta însă pentru antrenamente de grup – acolo nivelul de pregătire e mediu, deci te-ai putea adapta în scurtă vreme.

De ce sunt mezelurile roşii şi de ce devin lipicioase?

Cele mai cancerigene alimente. VEZI cât de DES le consumi!

Cum scapi de durerea de cap în 30 de secunde. FĂRĂ PASTILE!

Știi ce să NU COMANZI la restaurant? Lista produselor pe care însăși CHELNERII nu le-ar comanda

Alege sportul în funcție de corpolență

Așa cum kilogramele în plus s-au adăugat în timp, așa va fi nevoie de timp suficient pentru a le da jos. Când faci efort fizic, supragreutatea impietează asupra mușchilor și articulațiilor și există riscuri de rănire.

Dacă nu ai luat în greutate mai mult de 10 kg, poți începe antrenamentele cu jogging și gimnastică, pentru a le da articulațiilor timp să-și recupereze mobilitatea și rezistența.

Dacă surplusul de greutate este mai mare, articulațiile și coloana vertebrală trebuie protejate. Poți practica sporturi cu impact mai mic asupra acestora, cum sunt mersul cu bicicleta și înotul. De altfel, înotul este cel mai sănătos tip de mișcare și poate fi practicat zilnic, fără riscuri pentru sănătate.

Foto: Pinterest.com

Alternează sportul acasă cu mersul la sală

Acasă, te poți servi de mobilier pentru a face mișcare – pe covor sau în pat poți face abdomene, pe podea poți sta în planșă, pe pereți poți face flotări. Iar dacă ți-ai făcut abonament la o sală de sport, folosește-l!

Îţi faci multe selfie-uri şi le pui pe Facebook? Îți poți lua concediu medical!

La un pas sa devină președintele Franței. Cine e femeia puternică din spatele lui/ GALERIE FOTO

Știi ce se spune despre sportul practicat la sală? Că partea cea mai grea a antrenamentului este datul jos din pat, îmbrăcatul și ajunsul până la sală. Odată sosit acolo, vei vedea că pofta de mișcare vine exersând.

Succes!

Comentarii: