REVIEW

Cum știi dacă ai ales CORECT culoarea potrivită pentru căminul tău

Foto: freshome.com

Chiar daca oamenii de stiinta nu stiu inca sa explice mecanismul prin care culorile pot influenta starea de spirit, este clar pentru toata lumea ca acest lucru se intampla.

Si cum culorile pe care le alegem pentru casa noastra ne influenteaza comportamentul, gandirea si sentimentele, ar trebui sa luam in considerare personalitatea culorilor atunci cand facem schema pentru casa noastra.

Odata insusita, psihologia culorilor te poate ajuta sa alegi tonuri care sa se potriveasca cu personalitatea ta sau cu obiectivele pe care le ai de indeplinit.

Ai probleme cu greutatea? Ce trebuie să faci ca să slăbeşti

Cele mai ciudate obiceiuri sexuale din antichitate

CÂT DE DES trebuie să ne spălăm pe cap în funcţie de TIPUL de păr avut

Atentie! Regulile de mai jos functioneaza doar pentru culoarea dominanta. Si ai in vedere si ca diferite nuante din aceeasi culoare pot sa induca stari diferite. De exemplu, rosul, sinonim cu agresivitatea, te va agita si iti va da o stare energica, in timp ce rozul va domoli tendintele agresive.

Culori calde vs. culori reci

Atunci cand alegi schema de culori pentru camera pe care vrei sa o renovezi, aminteste-ti sa creezi un mix de culori calde si reci, notează site-ul freshome.com.

Foto: Pinterest.com

Gasesti aici o gama variata de lavabile de cea mai buna calitate, usor de aplicat si practice. Poti analiza datele tehnice si proprietatile si le poti compara astfel incat sa alegi vopseaua cea mai avantajoasa si mai potrivita pentru suprafata pe care o vei aplica.

Condimentul INTERZIS cardiacilor: Ce păţim dacă mâncăm prea mult hrean

Cum știi că ți-ai ales partenerul PERFECT

Cum îți dai seama dacă produsele lactate din magazin conțin ULEI DE PALMIER

Culorile calde

Rosu-orange, rosu, galben sau galben-verzui sunt culori radiante si primitoare. De multe ori par sa se desprinda de pe pereti, asa ca incaperile mici vor parea si mai mici, iar cele mari, vor capata un aer mai intim.

Culorile reci

Sunt situate la polul opus fata de culorile calde pe roata tonurilor si includ movuri si violet, albastru si albastru-verzui. Pot avea un efect calmat. O camera vopsita in astfel de culori va parea mai mare decat este. Functioneaza foarte bine in camere care sunt inundate de lumina soarelui pe parcursul intregii zile, insa nu la fel de bine in incaperi cu putina lumina naturala.

Dieta care-ţi poate salva viaţa: Marele secret al ceaiului verde

Regulile din dietele în vogă, care ne pun în PERICOL sănătatea

Super alimentul toamnei: beneficiile extraordinare asupra organismului

Culorile neutre

Sunt deseori definite drept non-culori si includ albul, griul si negrul. In designul interior aceasta definitie nu mai este valabila, pentru ca aici non-culorile pot avea tonuri calde sau reci si cuprind o serie intreaga de nuante.

Culorile primare

Culorile primare trebuie folosite cu inteligenta si pricepere. Asta daca nu vrei ca locuinta ta sa arate ca o cresa prost vopsita. Pentru a crea un ambient matur cu ajutorul culorilor primare, acestea trebuie combinate cu fibre si texturi naturale.

Știi CE reprezinta aceste CIFRE pentru organismul tău?

Care sunt tipurile de bărbați de care FUG toate femeile

De ce este recomandat să îți CULCI copilul seara DEVREME

Albastru – te poate relaxa, alina si calma. Este o alegere foarte populara pentru dormitoare. In acelasi timp, albastrul poate imbunatati concentrarea si productivitatea, asa ca un bleu poate fi alegerea perfecta pentru un birou sau pentru o camera de studiu pentru copii. Considerata culoarea curateniei, poate fi folosita cu succes in bai sau in camera unde ai pus masina de spalat. Tonurile inchise de albastru pot induce o stare de tristete, iar camerele unde se foloseste prea mult aceasta culoare pot parea reci, mai ales daca in ele nu patrunde prea multa lumina naturala. Pentru aceste incaperi, opteaza pentru tonuri mai calde de albastru.

Visezi să ajungi bogat: Sfaturi pentru a atrage abundenţa

Ce să NU faci niciodată când e furtună și fulgeră

Renumită STAŢIUNE balneoclimaterică adusă la viaţă, magnet pentru turişti

Rosu – este asociat cu pasiunea si energia. Invoca ideea de competitie. Iti poate creste tensiunea si ritmul cardiac, stimuleaza conversatia si creste apetitul.

Foto: Pinterest.com

Daca insisti sa-ti vopsesti dormitorul rosu opteaza pentru nuante mai neutre, care dau impresia de eleganta, potrivit aceluiași site.

Galben – induce o stare de veselie, energie si fericire, insa tonurile foarte stridente pot cauza ameteala sau anxietate. Tonurile calde, untoase sunt cele cu care vei putea trai pe termen lung in casa ta, fiind mai usor de privit. Pentru ca reflecta bine lumina, sunt perfecte pentru spatiile intunecate sau pentru tavan.

Comentarii: