NUTRITIE

Mâncăm mai mult când avem în farfurie mai mult de trei culori /STUDIU

Foto: Pinterest.com

Culorile alimentelor au un efect surprinzător asupra poftei de mâncare, potrivit ultimul articol al publicației fitday.com. Citește mai jos ce impact au nuanțele alimentelor asupra poftei de mâncare și cum le poți folosi în avantajul tău.

Studiile efectuate în ultimii ani au relevat faptul că legătura dintre culorile alimentelor şi pofta de mâncare este una foarte puternică. Astfel, mirosul și gustul mâncării activează neuronii din zona hipotalamusului, inducând senzația de foame.

Astfel, alimentele de culoare roșie sunt fortifiante, așa că ele stimulează presiunea sângelui și stimulează pofta de mâncare.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE! Ce conține, de fapt, pâinea pe care o cumpărăm

Cu toate acestea, nu trebuie să le așezi pe o farfurie albă. Pune mâncarea într-o farfurie roșie deoarece acest truc te ajută să mănânci mai puțin. Așadar, alimentele roșii stimulează foamea, însă mâncatul lor dintr-o farfurie roșie o suprimă, în comparație cu o farfurie albă sau de orice altă nuanță.

Nuanțele de galben pot induce pofta de mâncare, așa cum culoarea este cunoscută pentru faptul că îmbunătățește starea de spirit. Galben este o culoare stimul pentru alimentație, ea fiind asociată cu energie și fericire.

CITEȘTE ȘI: Cum se prepară CORECT pastele. Secretul din bucătăriile restaurantelor

Verdele este asociat cu alimentele sănătoase, mai ales cu legumele și ierburile aromatice. Alege să folosești farfurii verzi pentru a face întotdeauna cea mai bună alegere când vine vorba de alimentație.

Foto: Pinterest.com

În urma acestor studii, surprinzător sau nu, coloristica alimentelor prezente pe farfurie te face să vrei să mănânci mai mult. Oamenii mănâncă mai mult când au pe farfurie mai mult de trei culori, este concluzia cercetărilor.

Comentarii: