NUTRITIE

Noua fiţă ‘made in USA’: S-a inventat ciocolata care se trage pe nas

Foto: Pinterest.com

O companie cu sediul în Florida, Statele Unite, pune la dispoziția clienților săi un tip de pudră de ciocolată care poate fi inhalată pe nas, aceasta având efecte similare unei băuturi energizante, informează joi UPI.

 

Coco Loko, dezvoltată de Orlando’s Legal Lean, este un praf infuzat cu cacao despre care producătorul său susține că produce un val de endorfine și serotonină ce oferă o senzație de „energie euforică” și „concentrare calmă”.

Legal Lean oferă recipientele conținând pudra Coco Loko pe site-ul său, la prețul standard de 24,99 de dolari. Nick Anderson, fondatorul Legal Lean, a declarat pentru Washington Post că ideea de a fabrica pudra din ingrediente care se găsesc în mod obișnuit în băuturile energizante, precum gingko biloba, taurină și guarana, după ce aflat despre moda ciocolatei ”trasă pe nas”, practicată în Europa.

Descoperire uriaşă despre bere. Cine a produs-o prima dată şi ce ingrediente speciale avea

TRUCURI simple pentru a scăpa de INDIGESTIE

Mâncarea care te oboseşte! Vezi TOPUL alimentele care te lasă fără energie

”La început m-am întrebat: ‘E o glumă?’. Apoi am încercat-o și mi-am zis: ‘OK, aici, chiar aici e viitorul”, a spus el. Anderson, în vârstă de 29 de ani, a investit 10.000 de dolari pentru a dezvolta praful de ciocolată inhalabil care oferă un efect ”aproape similar unei băuturi energizante, ca și cum te-ai simți euforic, dar în același timp motivat să termini ce ai început”.

Stresul întoarcerii din concediu? Metode care alungă nostalgia post-vacanță

Porți bijuterii de aur zilnic? Avertismentul Comisiei Europene asupra PERICOLULUI ascuns din acest metal

O NOUĂ modă în rândul tinerelor. Bărbații sunt disperați!

Efectul durează între 30 de minute și o oră, precizează sursa citată. Deși Coco Loko poate fi cumpărată în Statele Unite, nu a fost aprobată de Administrația pentru Alimente și Medicamente (Food and Drug Administration — FDA) din această țară. ”Pentru luarea acestei decizii, FDA va trebui să evalueze etichetarea produsului, informațiile comerciale și/sau orice alte informații referitoare la utilizarea sa”, a declarat purtătorul de cuvânt al FDA, conform Agerpres.

Cum să porți blugii pentru a părea mai SLABĂ

Ți se spune mereu să bei 2 litri de apă pe zi, dar ai idee DE CE?

Știi CÂND și CUM trebuie să bei apă pentru a ajunge la greutatea ideală?

Directorul Centrului Sinus al universității americane Johns Hopkins, dr. Andrew Lane, a subliniat lipsa informațiilor cu privire la efectele adverse ale inhalării ciocolatei avertizând asupra riscurilor inerente asociate consumului de substanțe solide prin nas. ”Există câteva îngrijorări evidente”, a declarat Lane. „Mai întâi, nu este clar ce cantitate din fiecare ingredient va fi absorbită în membranele mucoasei nazale. Și, ei bine, a pune substanțe solide în nas… vă imaginați că acestea se blochează prin combinarea ciocolatei cu mucusul care formează o pastă și care poate obtura sinusurile”, a explicat el.

Comentarii: