FRUMUSETE

Pete maronii provocate de soare. Cum scăpăm de ele?

Foto: dailymail.co.uk

Pot apărea pe mâini, brațe, față și umeri. În principal, pe zonele care sunt cele mai expuse la soare. Ele variază în dimensiune și deși se întâlnesc cu precădere la persoanele de peste 50 de ani, nu puțini sunt tinerii care s-au ales cu astfel de pete din cauza expunerii prelungite la soare.

Aceste pete maronii sunt în mare parte rezultatul expunerii neprotejate la razele ultraviolete. Acestea conțin melanină, pigment situat în stratul superior al pielii, care conferă culoarea pielii.

Atunci când pielea este expusă la lumină UV, aceste raze accelerează producerea acestui pigment, ceea ce duce la bronzarea pielii. Prin urmare, aceste pete apar frecvent pe acele zone care au fost expuse la soare timp îndelungat.

CITEȘTE ȘI: CAUZELE pentru care NU îţi mai cresc deloc sprâncenele

O protecție adecvată previne apariția acestor pete. De obicei, acestea nu sunt periculoase, însă dacă ai observat că unele dintre ele s-au modificat, mergi la medic pentru a afla motivul.

Este important să consulți medicul dacă:

  • Petele au crescut rapid în dimensiune;
  • Te mai confrunți și cu roșeață, sângerare, mâncărime, sensibilitate;
  • Petele sunt neobișnuit de colorate;
  • Petele au margini neregulate.

CITEȘTE ȘI: „Doriţi pungă?” Ce îţi ascunde vânzătorul când îţi pune această întrebare

De obicei,aceste pete se tratează prin diferite metode: terapie cu laser, creme de albire, peeling chimic.

Ce remediu natural poți încerca

Înainte de a te decide dacă să apelezi sau nu la astfel de opțiuni chirurgicale, poți încerca o soluție naturală, pe care o obții din două ingrediente: ceapă și oțet de mere, scrie publicația crazelife.com.

Ceapa este bogată în antioxidanți care neutralizează acțiunea radicalilor liberi. Oțetul de mere are alfa-hidroxi acizi, care elimină în mod eficient celulele moarte ale pielii. Folosirea acestui leac zi de zi oferă strălucire pielii.

CITEȘTE ȘI: CAUZELE mirosului neplăcut al corpului. Când trebuie să mergi la doctor

Cum prepari amestecul

Taie cubulețe o ceapă de mărime potrivită și pune-o într-un blender. Adaugă oțet de mere și mixează până obții o pastă omogenă. Apoi, aplică această soluție pe petele maronii, folosind o dischetă de bumbac. Repetă tratamentul o dată la 2 zile, până vezi îmbunătățiri.

Comentarii: