NUTRITIE

Secretele pe care industria alimentară NU ţi le spune

Foto: Pinterest.com

Nu-i suficient să citeşti eticheta unui produs alimentar pentru a vedea dacă că este natural şi sănătos – trebuie să ştii câteva lucruri simple şi să ţii cont de ele când mergi la cumpărături. Astfel, ai şanse mai mari să vii acasă cu produse mai bune şi sănătoase…

Cei de la site-ul Bright Side prezintă câteva mici secrete pe care industria alimentară nu ţi le spune:

Caşcaval

Uită-te cu atenţie la culoare, la găuri şi la textură: acestea ar trebui să fie uniforme şi să nu aibă o crustă albă. Brânza de calitate are găurile răspândire pe toată suprafaţa. E mai bine să nu cumperi caşcavalul dacă acesta nu-şi recapătă forma după ce îl apeşi puţin.

Foto: brightside.me

DE CE doar peștele se poate mânca CRUD, nu și carnea de PUI / VIDEO

Crezi că lichidul roşiatic din pungile de carne este sânge? Greșești!

Carne

Carnea proaspătă este roz, nu roşu aprins, purpuriu sau chiar maron. Porţiunile de grăsime trebuie să fie strălucitoare, de un alb deschis. Carnea bună revina la forma sa dacă o apeşi şi nu se lipeşte de mână.

Foto: brightside.me

Cafeaua boabe

Dacă o iei ambalată de la raft, alege o cafea cu preţ mediu: cea mai ieftină nu va fi niciodată cea mai bună, iar cea mai scumpă are acelaşi gust cu una de nivel mediu.

Îti place cafeaua neagră? Iată ce spune acest lucru despre PERSONALITATEA ta!

Care este CEL MAI BUN MOMENT al zilei pentru o cafea?

Cafeaua nemăcinată de calitate nu este niciodată ambalată în recipiente din plastic, ci doar în cele de sticlă sau de metal.

Verifică data expirării – nu ar trebui ca termenul să fie mai mare de 18 luni de la data fabricării.

Foto: Pinterest.com

Îngheţata

Întotdeauna află ce ingrediente conţine. Dacă nu ai cum, mai bine te abţii – cele cu fructe de pădure sunt rareori naturale, aşa că e mai bine să alegi sortimentele care conţin alune sau fructe confiate. Pe de altă parte, îngheţata pe băţ nu are nimic natural.

Foto: brightside.me

Ciocolată

În primul rând, atenţie la ce conţine. Cu cât lista e mai scurtă, cu atât e mai bună!

CITEȘTE ȘI: Cât de NOCIV este, de fapt, gătitul în FOLIE DE ALUMINIU

Ciocolata de calitate trebuie să conţină cacao, dar alte derivate ale acesteia sunt produse artificiale. În plus, mai bine alegi o ciocolată care conţine unt de cacao decât una făcută cu ulei vegetal.

Foto: Pinterest.com

Praz

Uită-te bine la îmbinarea dintre partea albă şi cea verde a tulpinii, dacă e distinctă, prazul e proaspăt. Dacă culorile se amestecă gradual, prazul e prea tare.

Foto: brightside.me

CITEȘTE ȘI: Tipurile de MIERE şi indicaţiile terapeutice pentru fiecare în parte

Miere

Mierea naturală este transparentă şi are o culoare uniformă. Este foarte fină, dulce şi are un parfum specific.

Foto: brightside.me

Comentarii: