NUTRITIE SANATATE

Specialiştii au făcut publică lista alimentelor INTERZISE: Ce nu ai voie să mănânci dacă suferi de gastrită

Specialiştii au făcut publică lista alimentelor interzise. Ce nu ai voie să mănânci dacă suferi de gastrită? Îţi spunem noi totul.

 

Inflamația acută sau cronică a mucoasei gastrice înseamnă apariția gastritei, care trebuie tratată imediat, deoarece poate avea consecințe foarte grave, precum hemoragia sau perforația stomacului.

 

De multe ori, gastrita se instalează fără să ne dăm seama, abia mai târziu apar și simptomele, precum durere în plexul hipogastric, arsuri la stomac, stări de greață și vomă, însoțite de dureri de cap după o masă copioasă cu grăsimi sau după ce se consumă alimente excitante, precum alcoolul sau cafeaua.

Microbul Helicobacter pylori este cel care duce la această afecțiune, care netratată poate duce la ulcer sau cancer gastric. Așadar, tratarea bolii trebuie luată foarte în serios. Acest microb începe să își facă de cap atunci când alimentația de zi cu zi este dezechilibrată și inadecvată, iar nivelul de stress și oboseală este foarte ridicat. Sistemul imunitar are de suferit, iar microbul se instalează mult mai ușor, de aceea este important ca tratamentul să fie unul serios și complet.

Gastrita semnalează că s-a produs un dezechilibru în organism, cel mai probabil din cauza regimurilor alimentare de astăzi, care sunt acidifiante. De aceea este nevoie de o dietă echilibrată, altfel întregul organism suferă și se ajunge în final la îmbolnăvire, conform click.ro.

Iată care sunt alimentele interzise dacă ai gastrită!

– Evită, cu orice preț, consumul de alimente prăjite sau grase, cum ar fi, de exemplu, carnea grasă de porc, prăjită sau altfel gătită;

– Condimentele picante: evită mirodeniile precum piperul negru sau roșu, chilly, boia, scorțișoară sau cuișoare; de asemenea, sunt interzise murăturile, oțetul și alimentele foarte sărate;

– Elimină complet băuturile de tip ,,cola”, cafeaua, sucurile acide, cacaua caldă, laptele, ceaiul de mentă, ceaiul verde și negru și băuturile alcoolice. Sucurile din fructe acide (portocale, lămâi, grepfrut) sunt complet interzise;

– Include în alimentația ta alimente bogate în flavonoizi: mere, afine, usturoi, ceapă, deoarece acestea ajută la diminuarea bacteriilor ce provoacă gastrita;

– Evită, de asemenea, consumul în exces de carne de vită, pește prăjit sau carne de porc;

– Nu consuma produse de origine animală precum lapte, unt, smântănă, brânză sau cremă de brânză;

– Evită prăjiturile grele, cu multă ciocolată, biscuiții cu unt, gogoșile, negresele sau alte produse alimentare coapte.

Comentarii: