LIFESTYLE

Ai probleme cu somnul? Sfaturi care te vor face să dormi buştean

Foto: Pinterest.com

Ai probleme cu somnul? Nu reuşeşti să adormi niciodată atunci când îţi propui? Îţi oferim cele mai tari sfaturi care te vor face să adormi buştean.

 

aca ai probleme cu somnul si nu poti adormi pe atat de repede pe cat iti doresti, aceste sfaturi te vor ajuta sa dormi ca un prunc. Nu trebuie sa faci lucruri complicate, ci ceva esential existentei tale: sa RESPIRI.

Iata cum. Exercitiile de respiratie te ajuta sa-ti calmezi sistemul nervos central si sa meditezi, linistindu-ti astfel mintea.

De ce ai senzaţie de somn după ce mănânci: Specialiştii oferă răspunsul şi ne spun ce trebuie să nu facem

Sfaturi pentru a avea un somn liniştit: Ce NU trebuie să faci înainte de culcare

Suferi de insomnie? Ține aceste plante în dormitor și vei scăpa de ea

Aseaza-te confortabil in pat. Evita sa folosesti multe perne pentru ca iti pot congestiona pieptul. Pune o mana pe piept si cealalta pe abdomen. Relaxeaza-ti intregul corp, astfel incat picioarele si mainile sa simta forta gravitatiei.

Care sunt cele două lucruri pe care femeile le PREFERĂ în locul sexului

Dormi lângă el! Iată de ce somnul tău va fi mai plăcut

Filmul care a SCANDALIZAT Biserica ortodoxă! Reacții dure din partea fanaticilor religioși

Pasul 1: Respira si relaxeaza-te

Acesta tehnica te ajuta sa iti relaxezi diferite grupe de muschi de la cap pana al degetele de la picioare. Te ajuta atunci cand stai asezat pe spate, insa daca ai probleme cu nasul infundat, poti sta asezat pe o parte. Inhaleaza aerul pe nas, tine-ti respiratia si flexeaza-ti degetele de la picioare, apoi relaxeaza-ti degetele de la picioare si exprira pe gura. Inhaleaza din nou si flexeaza-ti picioarele, tine-ti respiratia timp de trei secunde, apoi intinde picioarele in timp ce elimini aerul pe gura. Continua acest proces miscand diferite parti ale corpului.

Fructul care nu trebuie să lipsească de pe masa fumătorilor: Creşte rezistenţa sistemului imunitar

Simptomele care NU trebuie ignorate dacă persistă pe perioade EXTINSE de timp

Semne prin care organismul îți transmite că AI NEVOIE de somn

Pasul 2: Respiratie normala

Aceasta tehnica presupune sa simti expansiunea si contractarea plamanilor si a stomacului, la fiecare respiratie, conform positivemed.com. Concentreaza-te pe “umplerea” stomacului, apoi pe “umplerea” plamanilor. Repeta acest procedeu de mai multe ori, concentrandu-te doar pe procesul respiratiei.

Unde se formează senzația de FOAME și cum o putem controla

Ce trebuie să faci când cei mici se joacă pe telefon: Sfaturi pe care nu trebuie să le rateze niciun părinte

Exerciții pe care le poți face și când STAI PE SCAUN

Pasul 3: Respiratia pura

Aceasta tehnica este foarte simpla: asaza-te pe spate sau in pozitia preferata de somn, trage aer pe nas si numara trei secunde. Tine aerul timp de trei secunde si expira pe nas timp de 6 secunde. Repeta procesul pana cand adormi.

Odata ce te obisnuiesti cu aceste tehnici vei observa o imbunatatire atat a calitatii somnului, cat si a starii de sanatate in general.

Comentarii: