MOMS

Cum i-a convins o profesoară pe cei mici să SE SPELE pe mâini / VIRAL

Foto: providr.com

Un profesor din Carolina de Nord a devenit renumit pe internet, predându-le copiiilor despre minunile științei și minunile spălării mâinilor în același timp.

Donna Gill Allen, din Gray’s Creek, a postat pe Facebook despre un experiment științific care între timp a devenit viral.

‘Pentru toți prietenii mei profesori, acesta este cel mai brutal și mai tare experiment’, a scris ea, sub titlul postului său de pe Facebook.

‘Am făcut acest lucru în timp ce învățam despre germeni și modul în care se răspândesc. Folosești trei bucăți de pâine. I-ai lăsat pe toți copiii să vadă că ai pus o bucată de pâine într-o pungă purtând o mănușă (de aici ‘controlată’), apoi te speli pe mâini și ai pus o bucată de pâine într-o pungă pentru ‘curată’ a continuat aceasta.

Foto: Facebook.com

‘În cele din urmă, dar cu siguranță nu în ultimul rând’, a concluzionat ea, ‘plimbați o bucată de pâine și lăsați-i pe toți copiii din clasă să o atingă.’ În săptămânile ce urmează, elevii pot urmări mucegaiul care se dezvoltă pe pâinea ‘germenilor’.

Proiectul lui Allen este o modalitate foarte bună de a învăța copiii despre importanța spălării mâinilor, notează Providr.com.

Dar ce alte experimente științifice au circulat recent pe web?

Dureri de dinți, de burtică sau răceală? LINIȘTEȘTE-ȚI bebelușul prin MASAJ / ZONE & AFECȚIUNI

HOROSCOPUL PĂRINȚILOR: Cum îţi îngrijeşti copilul în funcţie de zodie

REGULI pe care nu trebuie să le încalci când alegi NUMELE COPILULUI

1. Mersul pe ouă:

Dacă lăsați ouăle în cutia de carton și aveți o persoană care vă ajută să vă așezați pe ele, puteți merge literalmente pe coajă de ouă.

Foto: providr.com

Lecția învățată: Forma de arc a ouălelor este de fapt destul de puternică atunci când forța este uniform distribuită pe ele; numai atunci când presiunea este neuniformă (ca în cazul în care spargeți un ou pe un castron) este fragilă.

Siguranţa copilului în maşină. GREȘELI frecvente ale părinţilor

Ce ceaiuri sunt INDICATE copiilor mici

Ce spune CULOAREA urinei despre starea ta de sănătate

2. Punga magică:

Umpleți o pungă cu închidere până la jumătate cu apă, sigilați-o și împingeți creioanele dintr-o parte în alta. Nu aveți nevoie să o faceți peste chiuvetă; punga nu se va scurge deloc! Continuați să adăugați creioane până când vă plictisiți.

Foto: providr.com

Lecția învățată: Pungile de plastic sunt fabricate din lanțuri lungi și subțiri de molecule numite polimeri și dau plasticului ‘elasticitate’ .

Sfaturi din partea specialistilor: 10 secrete pentru a-ti creste copilul

Sfaturi esenţiale pentru a avea o imunitate ridicată: Ce alimente trebuie să consumi toamna

Ce se întâmplă cu organele tale atunci când STAI JOS prea mult

3. Crearea unui electromagnet:

Dacă aveți o baterie, un fir subțire de cupru și un cui de fier, înfășurați firul în jurul cuiului, lăsând aproximativ 8 centimetri din fir care se extinde la fiecare capăt. Atașați unul dintre capetele firului în partea pozitivă a bateriei, iar cealaltă în partea negativă. Dacă aduceți capătul cuiului în apropierea cârligelor care au arc, ar trebui să le ridicați.

Foto: providr.com

Lecția învățată:  Magnetul va funcționa atunci când firele sunt atașate de o parte și de alta a bateriei, dar vor înceta să funcționeze atunci când firele sunt scoase. Aceasta este o introducere bună a electromagneților care pot fi porniți și opriți.

Reacția CUTREMURĂTOARE a unui tigru când vede o femeie însărcinată

CUM îţi poţi scăpa copilul de febră, în câteva minute, FĂRĂ niciun MEDICAMENT!

ATENȚIE PĂRINȚI! Obiceiurile care pot DEFORMA maxilarul copiilor

4. Paiul este mai puternic:

Pentru acest experiment ai nevoie de un cartof și două paie. Luați primul paie și încercați să-l introduceți în cartof. Apoi, încercați din nou cu al doilea pai, dar puneți degetul mare peste gaura superioară a paiului. De data aceasta, paiul ar trebui să meargă mai departe!

Foto: providr.com

Lecția învățată:  Când puneți degetul mare peste vârful paiului, acesta menține aerul înăuntru, forțând paiul mai departe în cartof, datorită aerului prins în el. Presiunea aerului este o forță puternică!

Comentarii: