REVIEW

De ce urechile se înfundă și pocnesc în timpul călătoriei cu avionul

Foto: Pinterest.com

Urechile înfundate sunt una dintre cele mai comune probleme cu care ne putem confrunta când călătorim cu avionul. Așa cum veți afla și din articolul de mai jos, există și alți factori ce pot duce la amplificarea simptomelor neplăcute legate de urechile înfundate. În plus, veți afla și ce ați putea face pentru a vă ușura considerabil un asemenea disconfort.

Înainte de toate, nu uitați să consultați un medic, întrucât se poate întâmpla ca în spatele urechilor înfundate din avion să se afle și alte afecțiuni, mai serioase, care, netratate corespunzător, ne pot afecta considearabil auzul.

Factorii de risc ce pot accentua problema urechilor înfundate în avion

Medicii spun că orice afecțiune legată de trompa lui Eustachio poate crește riscul de a avea probleme din cauza urechilor înfundate pe timpul călătoriei cu avionul.

Ține căpușele la distanță! 5 uleiuri esențiale ce VĂ POT FERI de mușcătura acestor insecte parazite

NU te mai descălța niciodată în casă, ci la ușă. Iată de ce!

Te trezești obosit? Somnul odihnitor ține doar de ”programare”. TRUCURILE recomandate de specialiști

Printre acestea se numără:

• Prezența unei răceli
• Existența unei sinuzite
• Prezența rinitei alergice (în special dacă este vorba despre o „criză” a acestei forme de alergie)
• O infecție din urechea medie (mai ales otita medie)

De asemenea, urechile înfundate pe durata călătoriei cu avionul pot crea probleme și din cauza următoarelor contexte:

• Trompa lui Eustachio este mai mică la sugari și la copiii mici
• Dacă dormim în avion în timp ce acesta urcă sau când se pregătește să aterizeze.

În cazul în care se întâmplă să avem adesea probleme cu urechile înfundate în cadrul călătoriilor cu avionul, nu este exclus (așa cum ne avertizează și specialiștii) ca țesuturile din jurul trompei lui Eustachio să se sensibilizeze și să avem de nenumărate ori disconfort la nivelul urechii.

Secretele SEXUALE ale fiecărei zodii. AFLĂ ce îl incită cel mai mult!

Genialele zodiacului! Cele trei zodii de femei cu o inteligenţă sclipitoare

Care sunt cele mai PUTERNICE zodii

De ce urechile se înfundă și pocnesc în timpul călătoriei cu avionul

În condițiile în care călătoriile cu avionul sunt asociate cu schimbările rapide ale presiunii, urechile trebuie să se adapteze acestora. Dacă inițial putem auzi cum urechile ne pocnesc (o bulă de aer, cel mai probabil provenită din zona din spatele nasului, va intra în ureche, va rămâne în urechea medie și de acolo va ajunge în trompa lui Eustachio), treptat vom simți că acestea se înfundă.

Foto: Pinterest.com

Explicația este următoarea: trompa lui Eustachio trebuie să se închidă și să se deschidă frecvent, cât mai larg, pentru a putea lucra cu presiunea aerului, ce se schimbă continuu. Acest fenomen are loc mai ales când avionul aterizează, în condițiile în care coboară din zona cu presiunea atmosferică mai scăzută în cea cu presiune mai mare.

Senzația de disconfort se manifestă însă din momentul în care aerul pătrunde inegal în ureche, provocând contractarea sau dilatarea trompei lui Eustachio. Dacă se întâmplă ca aceasta să rămână blocată, fluidul din zonă va încerca să reechilibreze situația. Din păcate, se poate întâmpla să se producă o afecțiune neplăcută, numită aero-otită.

Claudia Schiffer, apariţie spectaculoasă la Săptămâna Modei de la Paris / GALERIE FOTO

Pericolele care te pândesc în această vară: De ce trebuie să te fereşti

Alimentația nativilor din zodiile de AER. Alimente benefice și alimente PERICULOASE

Ce poți face pentru a scăpa de urechile înfundate din cauza călătoriilor cu avionul

• Ai grijă să ai urechea cât mai curată, fără dopuri de ceară

Pentru a reuși să-ți menții urechea cât mai curată, poți apela la un spray auricular. Anumite produse disponibile în farmacii pot fi folosite inclusiv pentru copii (începând de la 30 de luni) și conțin oligoelemente de origine marină pentru întreținerea regulată și non-traumatică a urechilor.

• Amână-ți călătoria cu avionul dacă ai o sinuzită gravă, gripă sau dacă ești într-o „criză” de rinită alergică

• Folosește un spray sau o bomboană decongestionantă. Acestea trebuie folosite cu aproximativ o oră înainte de aterizare. Nu le folosi însă fără a consulta medicul dacă suferi de afecțiuni legate de glanda tiroidă, de anxietate sau de afecțiuni cardiace (precum hipertensiunea arterială sau aritmia). Evită aceste medicamente și dacă ești însărcinată. Pentru orice eventualitate, este ideal să consulți un medic.

• Străduiește-te să nu adormi când avionul se pregătește să aterizeze- Dacă nu vei dormi,vei putea să pui în aplicare „trucurile” menționate mai jos.

Înghețată la micul dejun? Vești bune de la nutriționiști!

Noua fiţă ‘made in USA’: S-a inventat ciocolata care se trage pe nas

Ți-e poftă mai mereu de ceva SĂRAT? Ai putea suferi de o boală ce afectează 40% dintre români!

• Încearcă să înghiți, să mesteci gumă, să sugi o bomboană sau să caști- Astfel, urechile se vor înfunda și vor pocni mai puțin.

• Bea apă înainte să pleci cu avionul, dar și în timpul călătoriei. Te va ajuta ca trompa lui Eustachiu să funcționeze mai bine.

• Când simți că urechile s-au înfundat, nu te forța în niciun fel- Rezumă-te să mesteci, să caști sau să înghiți, lăsând ca trompa lui Eustachio să acționeze doar datorită forței mușchilor gâtului sau obrajilor.

• Ține-te de nas și suflă încet aer pe gură- Astfel, aerul va pătrunde mai ușor în trompa lui Eustachio.

• Dacă medicul ți-a prescris, poți să iei o tabletă decongestionantă cu o zi înainte să zbori cu avionul- De asemenea, dacă medicul este de acord, poți să iei din nou tableta după ce cobori din avion.

• În unele cazuri, medicul îți poate indica inclusiv utilizarea unor spray-uri decongestionante nazale.

5 minute: Exercițiile care înlocuiesc o oră în sala de gimnastică / VIDEO

Vrei să fii în formă maximă? 10 minute timp de 4 săptămâni / VIDEO

Ce ar trebui să mănânci ÎNAINTE și DUPĂ exercițiile fizice

În situația în care urechea este înfundată și doare, poți încerca să iei un antiinflamator pe bază de ibuprofen. După ce l-ai luat, este important să respecți următoarea regulă: apucă-ți nasul și încearcă să împingi aerul în spate, ca și cum l-ai sufla. În acest fel, trompa lui Eustachio se poate deschide mai ușor, iar aerul va circula mai bine și vei fi mai puțin supusă riscului de a avea urechi înfundate și dureroase.

Nu în ultimul rând, dacă sesizezi că ai tot timpul asemenea probleme, consultă un medic. Este foarte posibil să fie vorba despre existența unei infecții de care nu știi și atunci e nevoie de un tratament cu antibiotic.

Foto: Pinterest.com

Totodată, medicul poate decide să ți se monteze în urechi niște tubulețe speciale, care să lucreze în locul trompei lui Eustachio pentru a se egaliza presiunea aerului și a scăpa de disconfort.

În cazuri extreme, în care tot îți simți urechile înfundate, dureroase și cu senzația că pocnesc și după câteva zile de la finalizarea călătoriei cu avionul, medicul poate găsi și următoarea soluție: realizarea unei mici incizii la nivelul timpanului, astfel încât fluidul de acolo să se scurgă și urechea să se elibereze.

Cum poți să-ți ajuți copilul când i se înfundă urechile în avion

Mai ales bebelușii și copiii mai mici de 2-3 ani pot avea probleme cu urechile înfundate în timpul călătoriei cu avionul (întrucât trompa lui Eustachio este mai îngustă și mai scurtă ).

Kate Middleton, schimbare de look / FOTO

Studiu vital pentru sănătate: Cum reuşim să reducem colesterolul

Cum să prepari cafeaua PERFECTĂ

Pentru a-i ajuta să lupte mai ușor cu acest disconfort, puteți lua următoarele măsuri:

• Dă-i copilului o suzetă sau un biberon, pe care să le aibă cât mai mult la dispoziție
• Hrănește-ți copilul în avion, astfel încât să nu fie tentat să adoarmă când se apropie aterizarea
• Ai grijă ca al tău copil să aibă mereu urechile curate- În acest scop, poți folosi spray-ul auricular recomandat mai sus.

Comentarii: